God Jul!

Caperiotumbas damer önskar handbollssverige en riktigt god jul!


Snart är det jul igen..

I söndags tände vi det fjärde ljuset och alldeles snart är det julafton!
Denna vecka har varit handbollsfri men styrka och kondition släpper vi inte på..
..och självklart ska det vara julbord!

Igår träffades vi i Ishusets vip-rum där det var uppdukat med långbord och mysigt tända ljus. Uppradat stod det julmat a la buffé som det ska vara på jul och när ingen längre kunde motstå högg vi in.
Efter maten vankades det julklappsutdelning. Helena som ansåg att hon inte behövde köpa någon julklapp fick agera som tomte och gjorde det med bravur. Jag tror nog alla blev nöjda med sina julklappar(?) :)

Sedan började folk så smått droppa av och den sista tappra skaran gick över till Idro där vi hängde innan tåggänget skulle gå till perrongen.

Kort efter att jag skjutsat hem Fia och klivit ur bilen får jag ett samtal av chippen Andrea. Någon hade snott hennes fickplunta och ansåg att jag skulle vara den skyldiga men...
..några minuter senare kunde man skåda denna bild på facebook! 



Det visade sig att klappsnapparna hade vart i farten och tat med den på tåget, och den med längst fingrar var inte den man trodde.. 

Innan det är dags för nytt år igen väntar några träningar men vi kan kort och gott sammanfatta denna sidan av säsongen som godkänd, Div.2-laget går på julledighet som etta och det allsvenska laget ligger på bronsplats! 

God jul på er!
/Linderoth 


Upp i serieledning igen!

De första rapporterna från Norrköping tyder på vinst med 9 bollar och alla utespelare gjorde mål!

Div.2-laget tog idag sitt pick och pack och åkte till Norrköping denna trista torsdagskväll för att ta sig an serieledarna NKIK.
NKIK ledde serien inför dagens match med en poäng före Tumba och vid vinst idag skulle vi ta klivit förbi dem och leda serien under juluppehållet.
Som sagt gick det vägen och nu kan vi åter igen kalla oss serieledare!

Bra jobbat tjejer!
/Linderoth

Sent flyg, snö och seger!



Helgen som var spenderades i Norra delen av Sverige.
Vi kom hem i söndags kväll, det är bara jag som har vart seg/upptagen för att uppdatera.

Vi samlades på Arlanda i lördags kl. 08.00. För en gångs skull fick barnen från norra sidan av stan ”sovmorgon” medan vi andra fick starta betydligt tidigare.

Planet mot Luleå lämnade Arlanda utsatt tid. Men... när vi ska gå ner för landning på Kallax flygplats uppstår problem, för dåliga bromsvärden vilket innebär att vi blir kvar i luften. Vi cirkulerar runt för att de ska kunna fixa landningsbanan, men tyvärr blir det dystra nyheter, antingen vänder vi tillbaka till Stockholm eller flyger mot Umeå flygplats. Efter ett tag blev det det sistnämnda alternativet och en halvtimme senare landar vi i ett snöblandat regn väder. Frågan var bara hur vi skulle ta oss vidare, under tiden de försökte lösa det var vi fast på planet. Det är lite spännande att se hur folk agerar i pressade situationer, vissa blir förbannade, andra sitter lugnt och tyst och väntar, och sen har vi vårt lag som lever rövare och ja, jag har sagt det förr, handbollsspelare blir lätt hungriga och ju längre tiden gick desto mer började magarna kurra på oss. Som tur var hade Zäta med sig en mjuk pepparkaka som vi alla kunde dela på, snacka om räddaren i nöden!

Först hade de tänkt att vi skulle åka med buss från Umeå till Luleå, vilket innebar en bussfärd på ca 3-4 timmar, men då var det någon som ringde flygtornet i Luleå och hörde om väderförhållanderna hade ändrats och det visade sig att ett SAS-plan hade lyckats landa, då ville inte Norwegian vara sämre utan då gjorde vi ett nytt försök. Denna gången gick det bättre och ett antal timmar försenade var vi äntligen i Luleå.

Det första man möts av är detta härliga vita puder som ligger i drivor och täcker vägar och träd. En snäll liten busschafför står och väntar så vackert med en skylt och vi hakar på honom. Med buss transporteras vi till Boden B&B. Klockan är runt halv fyra när vi anländer men detta mörker får en att tro att det är middag vi äter när det egentligen är lunch och efteråt ville man bara gå och lägga sig.

Men vissa valde att ta en tripp till Nordpoolen (badhus) och där hade det tydligen gått farligt till i en av ruschkanorna där vi ska vara glada att alla kom hela från badet.
Vi andra gick och spanade in stan som precis hade stängt så vi köpte kvällens intag på COOP och passade på att leka i snön och sedan gå hem. Efter våra äventyr käkade vi middag och sedan blev det mest att umgås och glo på tv.

Söndag och matchdag. Egentligen hade vi tänkt besöka julmarknaden som ägde rum vid kyrkan redan på lördagen, men pga. förseningen dagen innan så hanns det inte med. Istället blev det att gå upp lite extra tidigt och äta frukost för att sedan gå och spana in marknaden innan lunchen. Det var jättemysiga små stugor med norrländska gummor och gubbar men jag tror inte någon köpte något? Vickan var på jakt efter hjortronsylt, men konstigt nog så fanns det inget sånt.

När vi var mätta på julstämning gick vi tillbaka och laddning inför match startade.
Vi käkade lunch och sedan var det matchgenomgång.

Vi kom till Hildursborg kring halv två tiden och då var det nästan redan mörkt ute.
För att detta inlägg inte ska bli allt för långt (som det redan är) sammanfattar jag matchen lite kort.
Vi hade matchen från minut ett. Stundtals sjönk vi ner i Bodens tempo, men vi var vassas i våra avslut och vårt aggresiva försvar störde Boden betydligt.
Vi vinner matchen med 20-25, men skillnaden kunde blivit mer om domarna kunnat räkna och vi inte slarvat så mycket. Det är tråkigt när man släpper spelaren efter fyra-fem steg för att inte åka på utvisning och så får de ta ytterligare ett och gör mål...
Andrea var outstandig denna match från vänsterkanten och lyckades näta hela nio gånger!

 

Efter matchen hade vi ingen brådis utan vi kunde lugnt ta oss till flygplatsen där vi käkade middag och hoppade på 19.45-flyget hem (med en halvtimmes försening).
Sorgligt att lämna detta vackra vinterland, men skönt att komma hem igen med två poäng i bagaget!



Div.2-laget mötte på lördagen Eskil/GUIF på hemmaplan.
Även här inkasserade vi två nya poäng!
Läs om matchen: http://www.svenskalag.se/start.asp?teamid=6519

Nu tar allsvenskan ett kort juluppehåll medan Div.2-laget har en match kvar som är på torsdag mot NKIK på bortaplan, vi hoppas på att avsluta året med flaggan i topp!

Nej nu får det räcka med text!

Höres! /Linderoth


Hej Norrland.

Dags för sista seriematchen innan serien vänder!
Det firar vi med att åka upp till Boden och hänga i ett vinterlandskap istället för denna tråkiga vardag vi annars lever i.
Vi flyger upp redan på lördagen så hinner vi uppleva lite julmarknad (ett önskemål i alla fall), vissa tänkte åka hundspann eller råna någon på en skoter och riva av en tur.

Boden som presterar allra bäst i sin borg, ligger i dagsläget tredje sist i tabellen, vilket innebär att de måste kriga för varje poäng för att inte riskera att hamna i ett kval för att få stanna kvar i allsvenskan.

Man är aldrig bättre än sin senaste match sägs det, och senast var vi inte bra vilket ledde till två förlorade poäng. Men nu hoppas vi på att vända den trenden och göra en kanonmatch och förhoppningsvis få med oss två poäng till hemresan, men Boden är som sagt svårslagna i sin hemmahall där publiken aldrig sviker!

Div.2-laget spelar på hemmaplan mot Eskilstuna/GUIF. Eskilstuna består av många 95or som nu i helgen spelar USM, så vilket lag de kan ställa upp med är oklart (matchen skulle egentligen blivit flyttad men det godkändes inte av förbundet). För vår del ställer vi upp med samma lag som mot Västerås/Irsta.
Div.2-laget har sedan ytterligare en match till att lira innan serien vänder och det är emot NKIK som i nuläget leder serien.

Vi går in med samma inställning som vi alltid gör, att det är fyra poäng som gäller i helgen!

Lottningen till DJSM steg 4 är nu gjord!
Vi kommer åka till Göteborg där Kärra HF står som arrangör.
Grupp 4:
Kärra HF
IFK Tumba HK
IF Hellton
Skövde HF

Spännande grupp!

Nu ska jag gå och packa ner björnpälsen! Hörs då höj!
/Linderoth

Nödrop. Vi fryser ihjäl!

Jag gjorde en liten notis om det när jag skrev om JSM men snart är måttet rågat!
Jag har inte nämnt det på länge, men det är inte kul längre.

Igår hade vi Stockholms juniorstadslag på besök för att lira träningsmatch.
Dock var det så in i Norden kallt i hallen att målvakterna bokstavligen frös fast i golvet och istappar höll på att formas i taket, inte optimalt klimat att spela i.
Vi som har tränat i hallen denna vecka var medvetna om kylan så många valde att ha underställ under matchstället, tyvärr så var inte stadslaget informerade om detta så de stackars spelarna fick lira i endast matchställ.
Matchen innehöll inte mycket att hänga i julgranen, men nu fick gästerna i alla fall spela ihop sig lite till inför juniorelit-cup i Katrineholm nästa helg.
Vi spelade 3x20 min och matchen slutade 28-27 till vår favör.

Idag var det dags för träning igen. På med understället och Flippen körde med luvan uppe, men imorgon skulle hon byta ut den mot en mössa. Synd att man inte kan ha vantar också, tyvärr blir det svårt och fånga bollen och vantarna blir nog förstörda av klistert?

Slutskämtat. Helt ärligt? Kan vi inte ens få fungerande värmefläktar? Just nu har vi EN, som knappt funkar. Vi har element, men inte ens de kan dom skruva upp (jo, förresten det som finns uppe på gymmet är skitvarmt som gör att gymmet blir till en bastu när fler än en person är där samtidigt).

När ska vi få värmefläktar? Eller en fjärde vägg?
Fortsätter denna kyla kommer det leda till att vi får ställa in träningarna i framtiden tills det är åtgärdat, för det här är inte hälsosamt!

Botkyrka: ”Långt ifrån lagom”. I dagsläget är Botkyrka kommun mils avstånd från att ens få närma sig ordet lagom!

När man börjar längta efter att få lira bortamatch hellre än att spela på hemmaplan bara för att få spela i en varm hall, ja då är något fel.

 ”All I want for christmas is EN VARM HALL!” 

/Linderoth

 


Favoriterna höll.

Så har man spenderat ytterligare en hel helg i en handbollshall. Men inte i vilken hall som helst, utan i Tumba Idrottshus!
För den som har missat det så har det spelas massa handboll innanför våra tre väggar denna helg, inte minst har det arrangeras JSM steg 3!

I lördags samlades vi i omklädningsrummet vid tolv.. eller ja, alla förutom Patrik som trodde att vi skulle samlas i cafeterian som vi brukar göra innan match. Dock var det bara han som stod där och trodde att f*n vad stålar det blir i böteskassan idag när exakt ALLA är försenade! Sen tog det en sekund innan han kom att det kanske var han som befann sig på fel ställe?

Som vi trodde inför helgen så skulle slutligen "gruppfinalen" spelas mellan Tumba och Kropps på söndagmorgonen.
Båda lagen hade full pott efter lördagens matcher. Kropps som hade startat 04.30 från Uddevalla samma morgon hade simpelt vunnit med 18-29 i sin första match mot Boden och fortsatte sedan övertyga då de inte gav Kungsängen en chans i kvällens sista match och vann med 33-6.
För vår del hade vi mött LIF Lindeberg i öppningsmatchen. Vi hade ingen aning om motståndet men ögade man igenom matchprotokollet lite snabbt kunde man se att det var ett väldigt ungt lag man kommit med till Tumba. Denna match blev aldrig riktigt spännande då vi tidigt tog en betryggande ledning och vi fortsatte ösa in mål framåt. Dock slappna vi av lite stundtals så Lindesberg fick möjligheten att göra några mål, men slutresultatet blev ändå stort, 40-19.
I dagens andra match mötte vi Boden. De hade gjort en jämn match tidigare mot Kungsängen men där de föll på målsnöret och förlorade med två. Boden kom precis som Lindesberg med ett väldigt ungt lag.
Boden som på pappret var nederlagstippade startade friskt, även fast vi tog ledningen med 4-0. Men de kämpade på inledningsvis i första halvlek, men när de insåg att matchen var rökt så blev det frusterat och vi kunde med 11 raka mål segla iväg och vinna med 36-11.
Första dagen får godkänt utan att vi behövt anstränga oss nå extra.

På söndagsmorgen var det precis som på lördagen svinkallt i hallen! Men Ammis räddade oss med varma handdukar som vi alla svepte in oss i. Men det hade vi inte behövt för redan efter 1.31 min in i Kroppskultur-matchen så hettade till ordentligt! Andrea får ett läckert utspel och hoppar in från kanten för att lägga bollen i bortre, dock så gör Kropps målvakt en sidledförflyttning och råkar bli träffad i ansiktet. När domaren blåser av så tror alla att det är för att kolla till målvakten, men då drar han upp handen ur bakfickan och lyfter den högt över huvudet. I handen håller han ett rött kort. Ursäkta men hur tänkte han där? I regelboken står det på ett ungefär "om en spelare medvetet skjuter en stillstående målvakt i huvudet skall denne erhålla rött kort". Okej, finn två fel. Ett: Målvakten är i rörelse när olyckan är framme? Två: Det var aldrig medvetet att träffa målvakten i huvudet?
Mitt i allt detta blir Patrik aningens arg och grodor hoppar ur munnen och även han får smaka rött. 
Kom ihåg att vi endast spelat 1.31 min! 
Så i denna viktiga gruppfinal så får princip Tumba börja att lira två man+en ledare kort!
Då får yours truly kliva in assisterat av Fredrik bakom bänken och styra upp matchen. Snacka om tändvätska det blev för oss. Kropps utnyttjar överläget och för 0-2, men det är enda gången de leder i matchen. I början är det jämt men sakta men säkert så växer avståndet mellan lagen.
Kropps duktiga Lina Barksten ställer till bekymmer, men vi har hyfsat bra koll och vinner tillslut med 9 bollar, 27-18!

Nu handlar det bara om att knyta ihop säcken genom att vinna mot Kungsängen i den sista matchen.
Kungsängen som endast lyckas ta två poäng under helgen känns uppgivet redan från början förutom lilla nr 5 som satsar för fullt. Bra var även målvakten Sara Weman som stundtals bjöd på fina räddningar i målet.
Vi dödar spänningen direkt och spelar runt på alla spelare, vår inlånade 95a Malin Eklund-Larsen tillsammans med Therese Ahlqvist delar på matchen i målet och får klart godkänt. Vi vinner med siffrorna 35-6, vilket innebär +83 mål i helgen! Vi gör flest mål under helgen (137), släpper in minst (54) och jag gissar på att Sandra Eriksson vann skytteligan med sina 34 mål.

Alla matcher kan ni läsa lite kort om på:
http://www.svenskalag.se/news.asp?teamID=5657&newsID=170898

Det är tråkigt när det blir såna här matcher och vinna med så mycket utan ansträngning, för både oss och våra motståndare. Generellt är det fortfarande många dåliga lag kvar i steg 3, förhoppningsvis är dom lagen som gått vidare bättre än det vi mött i helgen. Nu ser vi fram emot steg 4 nästa år!

Tabell grupp 2:
IFK Tumba HK 8
Kroppskultur UF 6
--------------------
LIF Lindesberg 3
Kungsängens SK 3
Boken BK HF 0

Lag som gick vidare:
Grupp 1: Sävehof IK, IF Hellton
Grupp 2: IFK Tumba HK, Kroppskultur UF
Grupp 3: Önnereds HK, Hisingens HK
Grupp 4: Skövde HF, Skånela IK
Grupp 5: Eskilstuna GUIF, Kärra HF
Grupp 6: Nacka HK, H65 Gordies HK
Grupp 7: VästeråsIrsta HF, Rimbo HK
Grupp 8: Spårvägen HF, RP IF Linköping

Tack för en kul helg tjejer! Nu blickar vi mot nästa steg 21-22 jan 2012!
/Coach Linderoth


DJSM ockuperar Idro 3-4 dec.

 

onsdagens antiklimax får vi nu snabbt chans på revansch, i alla fall juniorerna.
I helgen är det matchledigt från seniorspel, men dock får de som har åldern inne spela junior-sm istället som går av stapeln på hemmaplan.
Till Idrottshuset kommer tre långresta lag och sen även Kungsängen från andra sidan stan (där gräset tydligen är grönare enligt våra fd. kungsängenspelare).
Från Uddevalla kommer Kroppskultur, från Norrland kommer Boden och från Örebrotrakterna kommer Lindesberg.
Man kan tycka att vi fått en lätt lottning, då vi har tre lag i gruppen som tog omvägen via steg 2, Kungsängens SK, LIF Lindesberg och Bodens BK HK.
Det fjärde laget Kroppskultur hade på pappret en tuff lottning i steg 1, men tog sig vidare som etta i gruppen efter att ha slagit lag som Sävehof, Lugi och Alingsås.
Inför helgen så tror jag att fajten om förstaplatsen kommer stå mellan Kropps och Tumba, men i handboll kan allt hända!
Kom och heja fram junisarna, dom behöver just ditt stöd!
Spelschema:

Lö 2011-12-03

13:40

 

IFK Tumba HK - LIF Lindesberg

 

15:00 Kungsängens SK - Boden Handboll IF
16:20 LIF Lindesberg - Kroppskultur UF
17:40 IFK Tumba HK - Boden Handboll IF
19:00 Kroppskultur UF - Kungsängens SK

Sö 2011-12-04

09:00

 

LIF Lindesberg - Boden Handboll IF

 

 

10:15 IFK Tumba HK - Kroppskultur UF
11:30 Kungsängens SK - LIF Lindesberg
12:45 Boden Handboll IF - Kroppskultur UF
14:00 IFK Tumba HK - Kungsängens SK
Vi ses i Idrottshuset i helgen!
/Linderoth

Stolpe ut.

Ibland blir det inte som man tänkt sig...

Jag skulle vilja säga "vad var det jag sa" men det känns inte direkt passande. Jag varnade för Tyresö och det visade sig att det gjorde jag rätt i, ikväll gjorde vi en "favorit i repris".

Jag kan inte undgå att dra paraller med seriepremiären mot Rimbo. 
Då skulle vi ut till skogen i Norrtälje för att ta oss an Rimbo, på en onsdag. Alla i laget hade spenderat dagen i skolan eller på jobbet. Tankar flyr och far, morgondagens uppgifter som ska vara klara gnager en i skallen och man är allmänt någon annanstans än i matchform.
Idag mötte vi Tyresö, på en onsdag. Alla hade skyndat sig från skola/jobb för att kasta i sig något att äta. Vissa hade haft handboll på schemat i skolan, andra har tentor att genomföra. Att spela vardagsmatch är bland det svåraste man kan göra, att släppa vardagen för att ladda inför en match som man har stressat till. Man är van att spela mellan 14.00-16.00 och helt plötsligt ska man spela kl. 19.00. Många olika faktorer spelar in, men en sak är säker, det är lika för båda lagen! 

Är det fördel att vara bortalag? Hinner man då redan på resan till matchen börja rensa bort vardagens tankar för att byta ut dom mot laddning inför matchen? 
Jag vet i alla fall hur det är för mig när det gäller matchtaggning:
Spelar man kl. 16.00 en söndag så kretsar hela dagen kring denna match. Man går upp i lagom tid för att äta en ordentlig frukost för att sedan komplitera med en lunch ett visst antal timmar innan matchstart och man drar på sig träningsoverallen direkt. Man har med andra ord inte några som helst andra tankar i huvudet. Men låt oss säga att det är en vardagsmatch, då skulle mitt schema se ut ungefär såhär. Går upp sjukt tidigt för att komma i tid till jobbet. Genomför alla arbetsuppgifterna för att sedan behöva gå tidigare från jobbet för att hinna till samlingen (därimellan ska man ha hunnit kasta i sig något att äta också) för att sedan släppa alla intryck från dagen och kastas in i matchtänk. Ser ni skillnaden när det gäller laddning?   

Nu ska jag inte skylla vår match på att den spelades på en vardag, men jag tror att det kan ha varit en bidragande faktor...

En annan faktor kan även ha vart att det har blivit lite kort om tid att ladda om på? Vanligtvis när man spelar helg så är fredagen alltid en vilodag. Nu har vi haft söndag=match och måndag-tisdag=träning vilket innebär att det har inte funnits något utrymme för vila. Eftersom herrarna hade match idag de också så kunde vi inte heller få den tidigare träningstiden så man kunde fått komma hem tidigare igår för att hinna varva ner och gå och lägga sig i tid.

Nu känns det som om jag fyller detta inlägg med massa frågor och frågetecken. Men när det blir som det blir börjar man spåna efter svar..

Ni som inte hade lyckats ta er till Idrottshuset denna stjärnklara onsdagskväll kan jag berätta att det var ett stockholmsderby mellan hemmalaget CaperioTumba mot Tyresö HF.
Vi i caperioTumba hade tänkt göra en hat-trick, tre vinster på rad, men Tyresö ville annat.

Vi startar absolut bäst och tar ledningen med 4-1 efter 5 min. Men då vaknar Tyresö till liv och strax därpå har Tyresö käkat upp försprånget och kvitterat för att sedan ta ledningen med 5-8 efter 19 min. Första halvlek var väldigt målsnål, inte minst för hemmalaget. De fyra första målen gjordes ganska fort inledningsvis, för att sedan avta helt innan Eriksson sköt in det femte målet efter 12 min. Tyresö drog ifrån ännu mer men då vaknade vi smått till liv igen och kunde schyssta till halvtidsresultatet till 9-11 efter ett mål av Emma med två sekunder kvar.

I andra halvlek fortsatte vårt trevande spel, vårt annars fungerande försvar kom av sig stundtals och Tyresö fick in lätta bollar pga. våra misstag. I första halvlek så spelade vi högt utgruperat försvar och vanligtvis brukar det störa våra motståndare, men Tyresö som brukar spela ungefär samma sorts försvarsspel är vana att träna mot ett högt försvar kunde agera väldigt tryggt och lugnt i sina spelval även fast vi låg som klisterlappar på dem. När vi backade ner en aning fick vi bättre grep om dom men inte förrän i den sista kvarten vaknade vi till liv och insåg att vi faktiskt kan förlora denna match, då låg vi under med sex bollar! Plötsligt började vi kämpa igen och efter ett par viktiga mål av Andrea från vänsterkanten var vi med 4 min kvar ikapp! Då bytte vi mål växelvis tills det var 50 sek kvar av matchen vid ställningen 24-24 då Tyresö lyckas få in bollen till linjen som måttar dit 24-25. Ett misslyckat försök framåt ger Tyresö chansen igen att knyta ihop säcken och den chansen tar man vara på och vinner med 24-26!

Efter matchen kändes det bara tomt och misslyckat. Ingen hade egentligen kommit upp till sin vanliga nivå och det kändes avslaget och frustrerat. Vill inte ta ifrån glädjen från Tyresö som vann rättvist, men idag var vi inte bra. Så många tappade bollar och missade lägen som vi har idag har vi nog aldrig haft.

Men som man brukar säga "bryt ihop och kom igen". Men det grämer mig att förlora såna här matcher, då känns vinster som mot Önnered helt värdelösa också!

Nej nu ska jag gå och bryta ihop och komma igen, för i helgen är det JSM som gäller för chipparna innan det är dags att åka upp till Norrland och besöka Boden.  
/Linderoth



RSS 2.0