Match omgång sju

Imorgon tar laget tre-tåget till Skövde för en ny batalj.

Hemmalaget ligger för tillfället på en femteplats i tabellen med fyra vinster och två förluster.

När CTD mötte Skövde senast i försäsongsturneringen Scandic Cup blev det en jämn kamp där Skövde drog det längsta strået och vann med 25-22 då CTD knaprade in på slutet.

Efter att Skövde rasat ihop likt ett korthus nere i Björkvikshallen mot H65 Höör då det blev förlust med 36-21 så tog man revansch senast mot Lugi HF där hemmalaget var starkast och vann med 20-17 i Skövde Arena.

Är det i Skövde Arena första elitseriepoängen kommer?

Imorgon får vi hoppas att det är just två poäng tjejerna har med sig i bagaget när de återvänder till hemmaplan strax efter midnatt!

Heja TUMBA!

/Linderoth

Skuru bäst i Stockholm

Det blev som många förutspådde Skuru som vann onsdagens Stockholmsderby.

CTD hängde med bra i första halvlek och halvvägs in i halvleken ledde hemmalaget med 7-6, men när drar vi på oss en utvisning och Erik Larholm coachar smart gör Skuru 2-0 och får ett litet ryck, och även fast vi kommer till bra lägen så sitter inte bollarna och Skuru får chansen att visa upp sitt fina  kontringsspel, halvtidsresultat 8-15.

Andra halvlek startar precis som i senaste matchen mot VästeråsIrsta, gästerna rivstartar halvleken och CTD står på hälarna och hänger inte med.  Sofia Wiberg gör halvlekens första mål men sen får Skuru göra 5-0 och på resultattavlan lyser ställningen 9-20 och matchen är avgjord.

Men eloge till tjejerna som i den här matchen visar hjärta och kämpar på hela tiden. Andrea och Ronja kommer in i ett stim och gör två mål vardera och kryper något närmare till 14-22.

Men Ronja är aningens het och drar på sig sin tredje utvisning och det röda kortet åker upp framför näsan på henne och hon får vila på läktaren resten av matchen.

Skuru trummar på och får chansen att lufta bänken. Skuru visar sig vara för stora och tunga för att vi ska kunna stå emot, slutsiffrorna drar iväg till en 15-målsvinst för gästerna 16-31.

Även fast det blev förlust så kändes det som om man fick en positivare känsla efter den här matchen jämnfört med efter Västerås, här är det ingen som ger upp och alla drar sitt strå i stacken.

Kul även att se juniortjejen Hanna Tolstrup få göra sin elitseriedebut i den blåa tröjan! Efter att varit nervös och näst intill likblek innan matchen så går hon in och visar att hon har en lovande framtid, bara att kämpa vidare!

Matchens lirare blev Andrea Johansson som även stod för ”grej of the day”, ett desperat underarmsskott från halvdistans som överraskade Skurus målvakt och satt som en smäck i bortre krysset!

/Linderoth

De rosa matchställen gav inte vinst denna gång heller.

Klockan halv två denna söndag blåstes matchen igång av domarna Natascha Engberg och Alexandra Delle.

Rosaklädda CaperioTumba inledde målskyttet genom ett lurigt Sofia Wiberg-skott, men efter det dröjer det hela nio min innan Andrea Johansson kan göra CTDs andra mål på straff. Under denna period har VästeråsIrsta gjort mål fyra gånger var av en på straff.  Men efter att lagkapten Annica Bernesund-Johnsson gör det femte målet för VIF från linjen vaknar CTD till liv och gör fem raka mål, ställning 6-5. Emma Håkansson blir inbytt och gör tre viktiga mål, men när både Ronja Gustafsson och Viktoria Högström-Unell drar på sig utvisningar inom en kort period så får VIF möjligheten att käka upp det lilla försprång som hemmalaget jobbat fram, och genom slarv får de även chansen att gå om och det tar de vara på, halvtidsresultat 10-12.

I andra halvlek presenterar sig Lina Karlsson på riktigt. I första halvlek har hon gjort fyra straffmål men nu visar hon även att hon kan i spelsituationer. VIFs  fem första mål i andra halvlek kommer ifrån en Lina som likt en gesäll springer ifrån moståndet och hon hinner göra två mål till innan hon får vila ut på bänken.

Tio minuter in i andra har avståndet vuxit till en nio måls ledning för gästerna och CTD lyckas inte producera något framåt vilket ger VIF möjlighet till lätta mål genom kontring.

Matchens präglas av tekniska fel, främst från CTDs håll men VIF bjuder även på några.

VIF luftar bänken och kontrollerar matchen resten av halvleken där CTD bara tillåts att göra sex mål bakom VIFs målvakter som båda två gör en bra match, hela tre straffräddningar och en i stolpen sammanlagt är värt att nämnas.

Målskyttar CTD: Andrea Johansson 5(2),  Emma Håkansson 4, Emelie Hildeby-Andersson 2, Ronja Gustafsson 2, Sofia Wiberg 2, Helena Molberg 1

Utv: Ronja Gustafsson 1x2 min, Viktoria Högström-Unell 1x2 min, Jozefine Granström 1x2min, Helena Molberg 1x2 min

Matchens lirare: Emelie Andersson-Hildeby

Målskyttar VästeråsIrsta: Lina Karlsson 11(5), Annica Bernesund-Johnsson 5, Elsa Pettersson 3, Sofia Hallin 3, Miranda Larsson 2, Gabriella Skogberg 2, Ellenor Åström 2, Emma Danielsson 1, Malin Lundqvist 1

Utv:  Elin Lindén 2x2min, Gabriella Skogberg 1x2min

Matchens Lirare: Lina Karlsson

Nästa match kommer även den gå på hemmaplan, då Skuru IK gäster oss.

Kom och titta på Stockholmsderby onsdag 24/10 kl. 19.00!

Tack alla ni som kom ner till Idrottshuset och stöttade laget och samtidigt stötta Bröstcancer-kampen.

/Linderoth

Handbollsfest på söndag!

På söndag är det dags för hemmamatch!
På besök kommer VästeråsIrsta HF, ett lag vi känner till ganska bra nu efter ett antal träningsmatcher.
VästeråsIrsta HF ligger just nu på en femte plats i serien efter tre vinster och två förluster.

Vi hoppas att så många som möjligt letar sig ner till Idro på söndag då ni inte bara stöttar dam- och herrlaget utan också kampen mot bröstcancer! Efter ett samarbete med rosa bandet kommer det vara gratis inträde på matcherna så plocka med alla du känner!
Det vanligtvis blåa matchstället har bytts ut mot ett passande rosa som det finns möjlighet att buda på på tradera!

Välkommen ner till söndagens handbollsfest som börjar 13.30!
/Sarah

Förlust i Lund

Slutsignalen har precis ljudigt nere i Lund och matchen slutade med 32-17 till hemmalagets favör. Inledningsvis hängde Tumba med fram till 7-7 efter 13 minuter men sen drog skåningarna ifrån till halvtidsresultatet 14-11. I andra halvlek har Botkyrkas biffigaste brudar ingen chans och Lugi vinner enkelt med 15 bollar.Nu laddar vi om inför kommande lördag då Irsta/Västerås kommer på besök! En lång resa väntas då det är planerat att laget kommer hem vid 03.30 inatt!/Linderoth

Första steget till comeback!

Idag skänker vi en tanke till vår Sandra Eriksson, som i skrivande stund ligger på operationsbordet för att återställa sitt pajade knä.
Vi önskar lycka till och hoppas att det kommer gå smärtfritt (fast vi alla vet som har gjort en knäoperation hur j*vla ont det gör) och hoppas att vi får se dig på plan igen där du hör hemma!
Styrkekramar till dej!
/Linderoth

Vi drar söderut!

Efter vad som har känts som en evighet är uppehållet över för den här gången.
Tabellen haltar lite för tillfället eftersom omgång fyra än inte är avslutad pga. vår matchflytt mot Skuru IK.
Serieledare är just nu Sävehof IF med fem spelade matcher och lika många vinster följt av Skuru IK som ligger på en andraplats efter fyra av fyra möjliga vinster!

Men i helgen är det dags att damma av matchstället igen! Då åker laget ner till cykelstaden Lund för att ta sig an Lugi HF.
Lugi med två nykläckta a-landslagsspelare i form av Maria Adler och Linn Larsson som fick vara med på senaste landsslagssamlingen där de mötte Island x2.
Lugi är som vi ett ungt lag med större delen av truppen född på 90-talet, men med betydligt mer elitserierutin.
Det ska bli spännande att se om det här uppehållet har gett CTD lite ny extra energi efter inledande tre förluster.

Befinner du dig i Lunda-trakten på lördag kring fyra-snåret, passa då på att gå in i Färs & Frosta Sparbank Arena och heja fram Tumba-tjejerna!