Vi har kämpat i motvind..

...bokstavligt talat!
I början av säsongen och långt in på hösten/vintern tränade vi i en hall först med endast tre väggar, sedan regna det in och slutligen blev det så kallt att det knappt gick att vistas i hallen utan ytterjackor!

Den här säsongen har känts jättelång, men på samma gång har det gått jättefort.
Tänk, när vi startade upp efter sommaren i Augusti och någon då skulle ha sagt till mig att i april nästa år så kommer CaperioTumbas damer ha gått upp från div. 2 till div. 1, vunnit JSM-guld och tagit steget upp i Elitserien. Ja, då hade jag garanterat skrattat och undrat vilken drömvärld hen lever i(?).
Men dra mig baklänges, allting går bara man vill!

Div.2-laget har gjort en jätteinsats då man stundtals knappt haft spelare till en hel uppställning, men som visat hjärta och hjärna och gett allt i alla lägen och slutligen vann serien med ett facit på 19 vinster och tre förluster (varav en förlust handlade om regelbrott).



JSM-laget stod för nästa bragd. Efter att ha seglat igenom steg ett och tre, stötte man på lite motstånd i form av Kärra i steg fyra, men lyckades ändå ta sig till steg fem. Där fick de verkligen revansch när de slog ut Kärra i semifinalen och utklassade Skånela IF i finalen! IFK Tumba HK SVENSKA MÄSTARE 2012!



Den 11 april blev det klart. CaperioTumba kommer ha ett lag i elitserien säsongen 2012/2013, men denna gång är det damernas tur! Känns lite bittert att herrarna åkte ut, det är inte många lag som har båda representationslagen i högsta serien!
Efter att ha slutat på en tredjeplats i serien efter Göteborskorna Kärra HF och Önnereds HK så blev det Kroppskultur som stod näst på tur att möta oss.
Men när elitserielaget inte heller kunde rå på oss utan det blev 2-0 i matcher så var det klart, CAPERIOTUMBAS DAMER I ELITSERIEN 2012/2013!




Det känns nästan lite overkligt när man följer damernas slutspel från tv-soffan och plötsligt inser att de som jag just nu kollar på är nästa års motståndare. Jag tror inte man kommer förstå det för ens i premiären nästa säsong!

Självklart har vi firat årets framgångar med mat och bubbel! Tack alla ni som ställt upp under hela säsongen och sett till att allt flytit på runt omkring laget! (Ingen nämnd, ingen glömd)

Det enda jag vill nu är att inte vakna upp ur denna dröm och inse att ingenting har hänt i verkligheten!
/Linderoth

ELITSERIEN NÄSTA!

CaperioTumba besegrade ikväll Kroppskultur i Agnebergshallen med 19-22!
Detta innebär 2-0 i matcher och Tumba kommer nästa säsong spela i Elitserien!





Elitserien 2012/2013!


Snart dags för rond två!

Den andra kvalmatchen närmar sig med stormsteg, nu är det endast 5 dagar kvar innan bussen rullar iväg mot Uddevalla och Agnebergshallen!

För er som inte kan ta er till andra sidan Sverige ska inte behöva missa matchen för det, enligt uppgifter på Tumbas hemsida så kommer matchen sändas live, mer info kommer...

Veckan som varit har sett bra ut utifrån min position på cykeln, även fast påsken hägrar så har alla kört hårt nere i Idrottshuset! Good feeling (för att sno titeln på Flo Ridas monsterhit)!
Det enda som får mig att tveka är fotbollen, jag tror tyvärr inte att Thomas Dennerby kommer ta ut någon till landslaget i år heller!

Nu reser vi till Blåkulla över helgen och sen kör vi måndag och tisdag innan det smäller onsdagen den 11/4 19.00! Elitserien nästa?

Glad påsk allihop!
/Linderoth


Ledning i halvlek!

Glädjeruset hann knappt lägga sig efter förra helgens DJSM-guld, innan det var dags att lägga det i bagaget och blicka framåt mot elitseriekvalet!
Hur är det att spela en hel säsong och i princip vara nederlagstippade i nästan varje match?
Hur är det då att helt plötsligt bära på favoritskapet i en kvalserie?

CTD har allt att vinna, Kropps har allt att förlora. Det är förutsättningarna i detta elitkval.


Om jag jämnför med förra årets kval när vi mötte H43/Lundagård, då det var första gången för de flesta i laget som man stod inför en sånhär uppgift. Då sneglades det på motståndarna och "oj vad stora dom är"-känsla spreds. I första matchen gick vi in med inställningen "okej, vi ska göra allt för att inte förlora med så mycket". Men igår märktes det att det var en helt annan inställning, igår var det "nu jävlar har vi allt att vinna, kör bara".

Kropps börjar med att göra det första målet, men sen smäller det en gång, två gånger, tre gånger, fyra gånger innan Kropps får göra mål igen. CTD inleder bäst och efter 10 min är ställningen 5-2. Kropps försöker gång på gång att utmana CTDs höga 3-2-1 försvar, men det saknas fart under sulorna och dom sugs in i Tumbas gap om och om igen. Spelarna i Kropps tittar mot bänken och vädjar till tränaren att de ska punkta Sandra som öppnat matchen suveränt även fast hon fått tejpa ihop foten som hon skadade under uppvärmningen. Kropps tränare skakar på huvudet, men efter 14 min då Tumba leder med 8-4 tvingas han till att lämna in time-out kortet i alla fall.
Time-outen hjälper föga, utan Tumba fortsätter kasta in bollar och leder med 11-7 efter 22 min, men då åker Sofia Wiberg på en tveksam utvisning och Kropps bjuds in i matchen. I samma veva som Sofias utvsning kommer börjar Kropps punkta Sandra. Motståndarna vaknar till liv och tempot höjs vilket ger utdelning, när domarna blåser av vid halvtid har Kropps lyckats kvittera till 13-13.

När andra halvlek drar igång ser det ut som i första. Tumba får en kalasstart och drar ifrån till 17-13, innan Kropps återigen kastar in time-out kortet efter fyra spelade minuter (vad snackade de om i halvtid egentligen?).
Sandra blir fortsatt punktad, och i Kropps blir Maria Pettersson punktad av Ronja.
Efter 10 min har Kropps sakta men säkert krypit närmare, 20-18 då Tumba drabbas av måltorka. Det dröjer fem minuter innan Sofia kan tråkla in bollen och då är ställningen 21-20. Matchen står och väger men då får Tumba medvind i ryggen och gör ett nytt ryck till 24-20, då lyfter Kropps ut på dubbelpunkt. Detta visar sig vara effektivt och efter fyra minuter är Kropps ikapp igen, 24-24. Då tar Patrik och Tumba time-out.
Sofia sätter 25-24 målet och minuten senare fintar Östlund bort sin försvarare och sätter 26-24 målet. Kropps får chansen igen och sätter 26-25, men när Andrea Johansson gör det förlösande 27-25 målet med 35 sekunder kvar så luktar det seger!
Resultatet håller i sig och Tumba vinner första kvalmatchen!

I Tumba vill jag lyfta fram Sofia Wiberg som gör en strålande insats och styr spelet med järnhand. Andrea Johansson flyger över hela plan och bjuder på den ena finessen efter den andra. I mål gör Amanda flera enastående räddningar, framförallt i första halvlek! Men det är laginsatsen som ger Tumba poängen!


Målskyttar:
CaperioTumba: Sofia Wiberg 8, Sandra Eriksson 7, Veronica Stenbeck 4, Andrea Johansson 3, Ronja Gustafsson 2, Theres Östlund 1, Emma Håkansson 1

Kroppskultur: Rebecka Sandberg 7, Frida Alm 5, Maria Pettersson 2, Charlotte Brandt 2, Matilda Jorfors 1, Caroline Aronsson 1, Maria Hedenquist 1, Johanna Söderqvist 1

Utvisningar:
CaperioTumba: Sofia Wiberg 2 min,  Andrea Johansson 2 min
Kroppskultur: Matilda Jorfors 2x2 min, Frida Alm 2 min

Matchens lirare:
CTD: Sofia Wiberg
Kroppskultur UF: Rebecka Sandberg

Ställning var 10 min:
5-2, 11-6, (13-13), 20-18, 23-20, 27-25


Kort kan jag konstatera att jag blev väldigt besviken på Kroppskulturs spel. Det förvånar mig att laget lyckats ta 11 poäng i elitserien när man spelar som man gör. Jag tror flertalet av spelarna satt kvar i spelarbussen och var inte alls med i matchen.
Jag diskuterade saken med mina kollegor på läktaren, det är inte helt ovanligt att "underdogsen" har större koll på motståndarna än vise verse. Oftast finns det mer tillgång på matrerial av elitlagen än de allsvenska. Men jag läste att Kroppskulturs tränare menar på att Tumba spelade precis som förväntat, frågan är bara varför de inte gjorde något åt det då?

Nästa match kommer spelas den 11 april i Agnebergshallen i Uddevalla. Jag tror då att Kropps har lärt sig en läxa och att matchbilden kommer se helt annorlunda ut.

Övriga som också kvalar om en elitplats är Eskilstuna/GUIF som fick gratisplatsen av Tyresö HF hade H43/Lundagård på besök i Eskilstuna Sporthall igår. H43/Lundagård utnyttjade sina kontringar och sprang ifrån GUIF inledningsvis. Men GUIF gav inte upp utan jobbade sig in i matchen och kom så nära som 19-22 innan det rann iväg och de förlorade med 22-29.
Idag tog Önnered HK emot H65 Höör på hemmaplan, men Skånetjejerna var numret för stora och vann med 15-23!

Nästa kvalomgång för dessa lag spelas Annandag Påsk den 9/4. Vinner elitlagen igen är saken biff och de får återkomma till Elitserien 2012/2013.


Ledning i halvlek, vem vinner nästa?

/Linderoth
Ps. Stort tack till Jonas Utterström som tar dessa fina bilder!


RSS 2.0