Inför Tyresö.

Pga. att det spelas JSM i helgen går alla allsvenska matcher idag förutom Boden Handboll IF - Eskilstuna GUIF som spelas imorgon torsdag.

Ikväll kommer det bjudas på derdy nere i Idrottshuset, Tyresö HF kommer på besök. Tyresö som har haft en väldigt svajig inledning på årets allsvenska då de blandat bra resultat med dåliga. De spelade en väldigt jämn match mot serieledarna Kärra HF men föll på målsnöret och förlorade med en boll. De har samtidigt spelat många jämna matcher med lagen som ligger långt ner i serien, men man kan aldrig räkna bort dom!
I nuläget ligger de på en sjundeplats i tabellen på samma poäng som kollegan Eskilstuna GUIF.

Det har bara gått två dagar sedan vi krossade Skara HF och de två träningar som vi har hunnit med har sett bra ut. I måndags körde vi agility (häckar och koner överallt som man skulle springa/hoppa över) och igår blev det massa småspel och avslutade med matchspel.
Ikväll kommer vi ställa upp med ett laddat lag, vi har spelat bra i de senaste matcherna och vi hoppas det håller i sig! Dock är det bara vi själva som kan påverka detta så ladda nu brudar!

Vi ses ikväll kl. 19.00 i Idrottshuset!


/Linderoth

En dag på jobbet.

Så var man hemma igen efter en tripp till Bert Karlsson-land!

Vi lämnade (hör och häpna) Tumba utsatt tid kl. 08.00 denna regniga söndagmorgon. På radion pratade dom om stormbyar och orkanvindar, men Magnus och Ulla som satt vid rattarna klarade av att bemästra vädret denna dag galant och vi kom både dit och hem hela!

Första stoppet blev för ena bilen efter en timme i Eskilstuna där vi hämtade upp Vickan. Eftersom vi tycker om henne så mycket så fick hon såklart den bästa platsen i bilen, längst fram inträngd mellan Patrik och Mange.  
Det andra stoppet dröjde lite längre, då vi kom till Mariestad där vi käkade lunch. Tessan satt längst bak i minibussen och hoppade upp och ner och slet loss Zätas nackstöd i hopp om att det absolut inte skulle bli kalops, hon såg nästan svimfärdig ut av tanken att behöva äta kalops. Det första vi ser när vi kliver in genom resturangen är en stor skylt där det står "KALOPS", jag tror hon dog för ett ögonblick. Men som tur var så fick man välja vad man ville och på de flesta tallrikar låg det tillslut potatis med köttbullar.
När alla tuggat klart var det dags att åka den sista biten på 30 min innan Skara-stad skulle uppenbara sig.

Efter lite felkörning så drog folk upp sina mobil-GPSer så vi slutligen kom fram till hallen. Hallen var ganska sliten (undrar om den skulle få godkänt som elitserie-hall, den hade ju läktare på fler än en sida?) och på vissa ställen regnade det in så de var tvungna att markera ut det så man kunde undvika att springa där (vi kände oss direkt som hemma när det gäller vatten på plan).    

Domarna kom från Göteborg och Skövde, och dom ska ha godkänt för matchen även fast vi skrek så mycket på dom så vi blev varnade (ops!). Det är härligt med domare som medger efter matchen att dom inte kan räkna stegfel men annars så..

Till matchen då. Det blev en ganska avslagen tillställning denna söndagseftermiddag i Skara Idrottshall och ja, det får vi skylla oss själva för.
Skara var idag chanslösa mot oss då vi klev in på banan från minut ett med beslutsamhet och grym inställning. Det dröjde inte längre än fem minuter innan Skara tog sin time-out! Då hade vi spelat bländande handboll och vi hade fem olika målskyttar på lika många mål och endast ett insläppt. Time-outen hjälpte föga för Skara och efter 20 min var matchen näst intill klar. Vi gick till halvtidsvila med ledning 7-18.

Alla vet att en match är 60 min lång på seniornivå, och man kan aldrig vara helt hundra på att bara för att man leder med 11 bollar så kommer man vinna lätt som en plätt. Men idag blev det så, det enda som störde vår koncentration stundtals var när vi började rikta blickarna mot domarna istället för att spela. Skara tilläts ta ett antal extra steg mer än en gång och som jag tidigare nämnt så var vi inte sena med att påpeka det och tjänade tillslut ihop till ett gult kort för bänken.
Efter vårt ryck redan i första halvlek så kändes det som om vi bara spelade av matchen i andra, slutresultatet blev 16-31 och två färska poäng kunde vi slänga in i bakluckan innan vi drog hem.

Amanda var outstanding idag i mål med ett antal monsterräddningar och fick välförtjänt priset som matchens lirare!

Vi landade i Tumba igen vid halv-åtta snåret lagom möra i rumpan efter allt sittande. Det mest spännande på vägen hem var när vi fick höra om vår match på radion. De intervjuade Skaras Frida Mörk och hon sammanfattade matchen korrekt, de smällde inte på tillräckligt för att få stopp på oss och framåt var det ingen som satte dit näsan ordentligt för att lyckas komma förbi vårt grymma försvar. Den utsände till hallen kommenterade matchen och sammafattade det kort "det såg ut som om det var ett seniorlag som mötte ett flicklag". Där satte han ord på matchen!

Nöjda och glada får vi ladda om kvickt, för redan på onsdag är det match igen! Denna gång är det Stockholmsderby mot Tyresö HF nere i Idrottshuset som gäller, 19.00 onsdag 30/11!

Lika bra gick det inte för div.2-laget idag. Eftersom jag befann mig i Skara och inte i Västerås så kan jag inte kommentera matchen, men första halvlek hade vart målsnål, 8-8. I den andra blev det bättre med mål och flest mål gjorde hemmalaget Irsta/Västerås som vann med 26-22. Första förlusten för året för Div.2-laget, men jag kan tänka mig att det berodde nog mycket på att vi var tvugna att ställa upp med en tunn trupp vilket gör det svårt att hålla tempot uppe hela matchen.
Matchens lirare blev Helena Molberg!

Bara att glömma och ta nya tag!

Nu har vi två dagar på oss att finjustera spelet innan det är dags igen. Jag spår att det kan bli en väldigt spännande kamp så kom ner och heja på oss i Idrottshuset på Onsdag!

Ha det! /Linderoth

Veckan avslutas med matcher.

Veckan började bra med seger för div.2-laget.

Nu är det dags att spänna musklerna igen för båda lagen då vi ska avsluta veckan med två matcher.
Eftersom det är match på bortaplan för båda lagen är det ingen som kan dubbla vilket gör att det blir lite knapert med spelare, eller om man vänder på det: Det blir mycket speltid för var och en! Främst är det div.2-laget som drabbas men jag är inte orolig!

Div.2-laget styr sin kos mot Västerås. Vickan som bor i både Västerås och Uppsala erbjöd sin hjälp att ordna och greja i Västerås, men hon missade en detalj... hon kommer nämligen befinna sig några mil åt andra hållet i Skara tillsammans med allsvenska laget som lirar mot Skara, men det är väl tanken som räknas!

Minibussarna mot Skara lämnar Tumba vid åtta-snåret (om nu ingen väljer att sova lite för länge på kudden) och Västerås-karavanen åker vid nio. Tessan suckade bittert när hon hörde avresetiden och "då måste man ju gå upp som om det vore en vanlig arbetsdag!". Japp, livet är hårt som rundresande cirkus, eller jag menar som handbollsspelare..

Jag hörde något tråkigt igår, och jag hoppas innerligt att det inte stämmer. Det jag hörde var att någon eller några har placerat en papperskorg inne i b-hallen och sedan tänt på. Som tur var hade någon utanför sett att det brunnit och hunnit larma innan hela skiten brann ner! Antagligen några ungar med för mycket fritid som har roat sig (jäkla dålig humor i såna fall!). Hoppas det inte har blivit allt för förstört, vi har problem med hallar som det redan är.

Men nu hoppas jag att alla går och lägger sig i tid och äter o laddar ordentligt för imorgon ska vi ha fyra nya poäng med oss hem till Tumba igen!
Jag är lite nervös för hur det ska gå imorgon, vi spelade så otroligt bra mot Önnered senast och jag hoppas att den matchen är glömd för imorgon är det en ny match och ställer man in skorna på plan då och tror att det löser sig så får man gå hem!

Må gott så håller vi tummarna att nästa gång jag skriver så är vi fyra poäng rikare!
/Linderoth

3/3 och nya placeringar för båda lagen!

Sista matchen på tre dagar är nu avklarad och vi kan konstatera att det blev 6 poäng av 6 möjliga!
I och med detta så har båda lagen förflyttat sig uppåt i serietabellerna. Allsvenska laget tog klivet förbi Nacka HK och ligger nu trea och div.2-laget leder numer serien framför NKIK som har samma poäng men sämre målskillnad!

Till dagens match. Motala kom till Idrottshuset denna regniga måndagkväll i en vit pensionärsbuss (inte en minibuss och inte heller en stor buss utan nånting mitt i mellan med tonade rutor och blått ljus i taket).
Motala hade inför den här matchen fyra vinster, en oavgjord och två förluster och idag inkasserade dem en ny förlust för de kunde inte heller stoppa Botkyrkas biffigaste brudar.

Det tog två minuter innan Tessan och Tumba kunde kasta in bollen bakom Motalas målvakt för första gången. Inledningsvis var det målsnålt och det tog sitt lilla tag innan vi fick grepp om matchen och då kunde vi dra ifrån i målprotokollet till 9-2. Hela första halvlek är det Tumba som styr matchen och Motala får agera marionettdockor. Födelsedagsbarnet Filippa var lyckosam i sina avslut och blev stundtals punktad. Fille kämpar sig igenom men gång på gång är Motala uppe och tafsar på hennes arm men det ser såklart inte domaren, eller dem såg egentligen ingenting alls förutom saker som ingen annan såg och nya regler hade de stundtals också.
Tumba går i vilket fall som helst till halvtidsvilan med några bollar upp.

I andra halvlek fortsätter domaren att dra till sig strålkastarljuset och enligt mig så börjar vi mer och mer koncentrera oss på vad domaren ska blåsa i nästa anfall istället för att koncentrera oss på det egna spelet vilket leder till mycket fiffel och onödigt många bortkastade bollar.
Motala kryper närmare och vid ett tillfälle så är de så nära som två bollar ifrån. Men då ruttnar Wiberg på domarna, men istället för att ta ut ilskan på dem så går hon gång på gång igenom Motalas försvar och nätar. Här visar hon vägen för resten av laget och en stor eloge till dig Fia!
Vi vinner tillslut matchen med betryggande 30-22 och kan nu titulera oss som serieledare!

Ni som såg matchen undrar säkert varför jag nämner dagens domarinsats på pass lite som jag gör. Jag säger bara att det var så dåligt att jag orkar inte ens ödsla energi på att nämna det!
Fridas trasig hand säger i alla fall vad hon tyckte om dagens domare, spruckna knogar (lugn, hon slog inte domaren som hon tänkte först utan hon utövade sin frustration mot den stackars bänken då hon blev utvisad).
Det positiva med att domarna var så dåliga var i alla fall att publiken fick leva sig med i matchen och vid ett antal tillfällen gick det inte att hålla tillbaka vad man tyckte och tänkte.
I korridoren efter matchen kunde man höra en Motala-spelare säga "Jag hatar såna här matcher när publiken skriker så mycket". Söte då, hoppas hon kan sova i natt!

För att sammanfatta lite kort så känns det skönt att vi vinner även fast vi inte spelar på topp!

Kommande helg på söndagen den 27/11 åker div.2-laget till Västerås för att möta VästeråsIrsta HF U medan allsvenska laget åker till Bert Karlssons hemort Skara.

Nu när denna spelhelg är över ser vi framåt igen och i veckan kommer vi ladda om inför kommande matcher!


Tack och hej leverpastej!
/Linderoth


Punktad så fort hon satte foten på plan och ändå matchens lirare!

Jag säger bara Göteborg. Det är bara i Göteborg man tar punkt direkt.. för att de är smarta eller för att de är livrädda?

Önnered hade läst på läxan och det har inte varit någon direkt hemlighet att Sandra Eriksson har varit vår målfarligaste spelare den här säsongen. Sandra fick inte mycket utrymme den här matchen på niometer, ändå lyckades hon kasta in bollen nio gånger i mål innan slutsignalen ljöd, främst från sjumeters-linjen och juryn utsåg henne till matchens spelare.

Önnered som dök ner från Elitserien till den då nystartade allsvenskan förra året var tippat att ta tillbaka sin elitplats direkt, dock var vi ett antal lag som såg till att det inte hände, utan elitserieplatserna gick istället till H65 Höör och Örebro SK.

I mina ögon så blandade och gav Önnered förra säsongen, ett lag med många bra spelare men som stundtals inte kunde få ihop det och gav iväg många poäng.
Men i år är Önnered ett lag att räkna med! Istället för att tappa massa spelare har man lyckas behålla de flesta och även kompliterat med några nya namn.

Önnered har lyst starkast tillsammans med Kärra denna säsongen, och så sent som i veckan har "experterna" tippat att direktplatsen till elitserien kommer att gå till någon av göteborgs-lagen.
Nu ska jag inte säga att de har fel, men jag vill inflika att man aldrig kan räkna bort blåbären från Botkyrka!

Förra året när vi tog emot Önnered såg vi till att chocka dem direkt och spelade underbar handboll de första 10 min och ledde med 7-1 och alla utespelare på plan hade fått göra mål!
Idag började vi på samma sätt, dock inte i samma utklassningssiffror. Vi tar ledningen med 1-0, 2-0 innan Önnered får komma brett och reducera till 2-1. Vi styr matchen inledningsvis och leder med några bollar. Önnered som punktar Sandra lyckas inte få tag på oss övriga fem som anfaller och gör det lyckosamt.
Men Önnered ger inte upp utan fortsätter kriga på och när vi inte är uppe och stöter på giganten Frida Andersson så får hon slänga in två viktiga bollar på rad och Önnered är med i matchen igen. Önnered fortsätter framåt och när det blir grus i vårt maskineri får de några bollar och går förbi i målprotokollet.
Men vi är kyliga och när våra satsningar går på mål får vi straff med oss och vi vänder på det och i halvtid leder vi med 15-14.

För att sumera lite kort efter första halvlek så är det en hejdundrande match som det bjuds på i Idrottshuset denna söndagseftermiddag och publiken sviker inte. Jag vet inte om de blivit ditlurade i tron av att det var herrmatch, men det var underbart att se så många Tumbasupportrar som verkligen stöttade laget idag!
Det viktigaste i halvlek var att inte gå ut och vara nöjda med en bra halvlek, utan att se till att trumma vidare även i del 2!

Önnered fortsätter att punkta i andra halvlek, nu inte bara Sandra utan även Zäta när hon är på plan.
Det är två bra försvar på plan och stundtals blir det mållöst. Men när något av lagen gör mål så ser det andra laget till att göra ett också. Matchen är väldigt jämn fram till mitten av andra halvlek då vi lyckas få ett litet ryck på två mål och i detta skedde får domaren någon knäpp i skallen och vi får lira med två man(kvinnor) mindre. Med detta bjuds Önnered in i matchen igen, men med lite medvind så lyckas vi behålla vår ledning och när vi gör det förlösande målet till tremåls-ledning så börjar en gnutta ljus tändas och det känns som om vi faktiskt kan ta det här!
Rätt och riktigt håller vi ihop det och i slutskedet av matchen får vi kontra in tre bollar och kan tillslut vinna med 32-27!

Sån jäkla skön vinst! Kärra hade hört av sig innan matchen och ville att vi skulle köra livesändning så de kunde följa matchutvecklingen, för om vi skulle vinna idag så innebar det att Kärra skulle gå upp i serieledning så.. detta gjorde vi för er Kärra! (eller not).

Nu kan vi checka av match 2/3 och än så länge är det full pott. Imorgon är det dags för div.2-laget igen att möta Motala IF nere i Idro 19.30 och självklart förväntas två nya poäng!

Nu ska i alla fall jag suga på den här karamellen, vi slog serieledarna!
Ytterligare ett tack till publiken som inte svek utan gjorde matchen grym!
Punkt slut.

/Linderoth
Ps. Kul att se delar av familjen Högström-Unell gästa vårt Idrottshus, Vickans syrras garv ekar fortfarande mellan väggarna!

1 av 3

Nu är den första av tre matcher avklarad.

Div.2-laget tog emot Örebro på lördagseftermiddagen i Idrottshuset.
Eftersom matchen var flyttad så var ej cafeterian bemannad till mångas missnöje, men vi som har kontakter lyckades fixa nyckel och springa över till Ishuset och kirra vårt kaffe!

Åter till det näst viktiga, matchen.
Tumba tog tag i matchen direkt och bjöd aldrig in Örebro igen. Vi höll ett högre tempo och var skärpta i våra avslut.
Jag personligen hade förväntat mig mer av ett b-lag till ett elitserielag men Tumba motade Örebros satsningar gång på gång och när Örebro inte längre orka kunde vi vinna komfortabelt med 30-14.

Kul att se att Fanny Skogqvist, vår tvättäkta nyköpingsbo fick presentera sig i målprotokollet i sin premiärmatch i Tumba-tröjan!
Överlag får alla Tumba-spelare godkänt och segertåget tuffar vidare!




Äntligen är premiärmatchen för Fanny gjord i Tumba-tröjan!


Nu laddar vi inför morgondagens match!
/Linderoth


Match match match!

Helg och dags för matcher igen!

Div.2-laget har ett tajt schema framför sig då både ÖSK Farm-matchen och Motala IF-matchen blivit flyttade.
Idag lördag spelas matchen mot Örebros b-lag och på måndag liras den andra matchen.
Hur det går återstår att se efter måndagkväll.

Imorgon kommer Önnereds HK till Stockholm. I deras senaste match vann de över Tyresö HF med 10 bollar då deras Ida Lie gjorde hela 13 mål så det blir att hålla ett extra öga på henne.
Förhoppningsvis fungerar tågen som de ska så att Önnered kan vara på plats i rätt tid så det inte blir som Helsingborgmatchen då tåget kollapsa och matchen blev tvungen att senareläggas (kom igen SJ!).

Kom ner till Idro och heja fram allsvenska-laget kl. 16.00 imorgon söndag!

Spelschemat inför JSM steg 3 har äntligen kommit också!
Vi har fått äran att arrangera steget vilket innebär hemmaplan.
På besök kommer:
Boden Handboll IF
LIF Lindesberg
Kungsängens SK
Kroppskultur UF

Steg 3 spelas helgen den 3-4 december!

Vi ses i Idro!
/Linderoth

Nu kör vi en gång till.

Dags för det första riktiga inlägget på nya bloggen! (De förgående är bara för att fylla ut lite!)


Känns kul med en ny sida, även fast jag gillade den gamla också.
Men det tråkiga med den förra sidan var att vi delade upp ungdom och seniorlagen. I mina ögon är ungdomslagen de framtida seniorlagen och vi är en enad klubb, därför ska vi synas tillsammans på samma sida! 

Lite kort sammanfattningsvis om trippen ner till Göteborg. 
Som alla vet så blev det en förlust med tre bollar, 29-26. 
Efter en mindre bra första kvart då vi ligger under med hela 10-4 så kommer vi aldrig in i matchen igen. Vi kommer ikapp ett flertal gånger och det står lika, men vi får aldrig chansen att gå förbi och Kärra är idag resultatmässigt tre mål bättre än oss. 

I helgen som kommer så får vi möta ett nytt Göteborgs-lag, Önnered HK. Önnered som spelade lika med Kärra och har bara tappat en poäng i år just mot Kärra. Det kommer bli en jäkligt tufft match, men vi hoppas att revanschsuget ska ge det lilla extra som det krävs för att vinna denna viktiga match. 
 
Hädan efter så följer ni damlaget på denna sida!
Eller så lyfter ni era rumpor från soffan och tar er ner och hejar på oss i Idro!

/Linderoth

Waking up in J-köping!

Hey sexy girl what ya doing...

Andrea har lyckats hjärntvätta oss med vad hon tror ska bli vår nya inspringslåt framöver(?) men njaaa..
A och R ligger sedvanligt och kramas i garderoben och det är ludd all over the place efter våra mjukisbyxor, vi lämnar spår vart vi än går!
Vi kommer snart rulla vidare mot Göteborg, men i rent "Blondinbella-stuk" så måste ju ett litet inlägg skapas innan världen kan fortsätta rotera igen!

Frukosten var till belåtenhet som den alltid är på Scandic, vi råkade väl sno alla pannkakor från resten av hotellgästerna, men så går det när man släpper in handbollsspelare till buffé.
Efter fyra tallrikar med diverse mat ska vi packa ihop våra grejor och lämna Jönköping.

Efter att ha kikat på dagens odds så tror de flesta på Kärra-vinst, men mitt tips är att satsa på Tumba så kommer stålarna rulla in!

Nu ska jag dela på Ronja och Amanda (Ronja har ett mystiskt blåmärke på ett mystiskt ställe som är signerat Amanda hm...) och fortsätta städa upp på rummet (living like a rockstar).

Vi höres efter vinsten!
See ya!
/Linderoth

Ramlösa, popcorn, Skavlan, Idol och nyheterna!

 Med en latte i ena handen och datorn i högsta hugg är det dags för ett litet inlägg..

Nu har vi landat vid Kinnarps Arena på Scandic Elmia för det första pitstoppet innan vi imorgon fortsätter vår turné mot Göteborg. Åsa och Emelie har redan checkat in på Sveriges baksida för att hälsa på sina gamla liv där borta innan morgondagens match.

Första bussen lämnade Tumba vid 16.20 (20 min efter utsatt tid) för att inte åka längre än 10 min innan vi hamnade i köerna utanför Södertälje.
Den andra bussen lämnade Tumba vid 17.00 med resterande delar av laget.
Förutom de första köerna så har resan gått smärtfritt. Vi kom fram till hotellet vid 19.45 och slängde upp väskorna på rummet innan det var dags för middag. Pastan med köttfärssåsen kunde man äta, den asiatiska kycklingmaten var oätbar (äcklig) och servitören var allmänt otrevlig!

Efter maten gick vi i samlad trupp till Statoil för att att införskaffa kvällens förtäring. Nu sitter vi här på hotellrummet och roar oss. Småbarnen underhåller sig själva med kortspelande i form av ”Maffia” och vi gamlingar (Amanda har dock konverterat till att bli pånyttfödd som småbarn) flippar mellan kanalerna (Idol/Skavlan) och sköter det administrativa.

I korridorerna doftar det klor från badhuset bredvid och ute på balkongen har temperaturen sjunkit till två minus. Vi alla ser ut som om vi vore klonade och stöpta i samma form i våra nya mysiga overaller, dock så luddar de fasligt mycket, men det går väl över efter en tvätt eller två.

Ikväll ska vi se till att bara umgås och mysa innan det är dags att sova för att ladda inför morgondagens match som är otroligt viktig. Vinner vi imorgon hänger vi av oss lagen under och får med oss ett gott självförtroende inför nästa hemmamatch då vi möter Önnereds HK som fortfarande är obesegrade i årets Allsvenska.

 

Undrar vem det är som får lämna Idol ikväll?
Bäst att logga ut och ta reda på det.
Puss och kram cykelram!

/Linderoth


Nu är ledigheten över.

Nu är äntligen ledigheten över. Efter en inställd Rihanna-konsert och en tripp till London så är suget för handboll åter tillbaka!

Denna vecka står allsvenska laget inför säsongens första stora prov, Kärra HF. Dags att genomföra första riktiga bortamatchen (som längst har vi åkt till Eskilstuna). Med riktig bortamatch snackar vi om lång resa inkl. övernattning.
Vi kommer lämna Tumba redan på fredag eftermiddag för en övernattning i Göteborg. 
Matchen spelas sedan på lördag eftermiddag. 
Det är när det är bortamatch som det visar om man verkligen är så bra som man tror, och om man kollar förra säsongens bortamatcher med övernattning så har vi bara bra resultat med oss, och vi vill fortsätta ha det även efter lördag!

Div.2-laget som fortfarande inte vet hur det känns att förlora är spellediga i helgen. Bortamatchen mot ÖSK Farm HK kommer spelas i Örebro på tordagen den 18/11.
 
Veckan kommer bestå av förberedelser inför lördags-matchen, men hur det än går så kommer vi i alla fall se identiska ut i våra nya jackor, overaller och väskor...

Höres! /Linderoth

Välkommen till min nya blogg!



RSS 2.0