Utkast: Sep. 30, 2012

Veckan som varit har vart lite softare med tanke på det lilla uppehållet som stundar pga landslagsspel.
Veckan inleddes med social verksamhet inne i den stora huvudstaden där laget sprang runt och letade statyer tills det mörknade.
För övrigt har laget tränat vidare och matchfri helg innebär utflykter för en del som passat på att träffa nära och kära från norr till söder.
Matchen som skulle spelats imorgon mot Skuru IK har blivit flyttad fram till den 24 oktober.
Nästa match går av stapeln den 13 oktober mot Lugi HF nere i Skåne!
Hörs då höj!
/Linderoth

Sm-rapport

Efter en oavgjord match och två förluster hamnade sm-tjejerna näst sist i sin grupp i helgen.
Det innebär att det kommer krävas att laget vinner sin grupp i steg 2 för att kunna ta sig vidare till nästa steg.
Det är bara att gå vidare och sikta framåt!

Det tar sig sa mordbrännaren!

Så var matchen precis avslutad nere i Skåne.
Förlust med 23-19 mot tjejerna i H65 Höör.
 
CTD började matchen bra, Höörs ena tvillingsyster Jonna Linell gör första målet men sen har CTD ledningen fram till den femtonde minuten. Bäst i CTD lyckas Zäta i början av matchen som nätar tre gånger men när Höör tar över och vi drar på oss utvisningar får Höör chansen att dra ifrån till 13-9 i halvtid.
 
När andra halvlek börjar är det Höör som är piggast. Höörs målvakt Jannike Nordström låter inte en boll passera förens nio minuter in i andra då CTD tilldöms straff som Vickan säkert sätter i nätmaskorna. Då har CTD hamnat efter i målprotokollet med hela åtta mål, som mest skiljer det 10 mål mellan lagen.
Med ca 18 minuter kvar av matchen vaknar CTD till liv och gör på tio minuter 7 mål och kommer så nära som 22-19, men då är det bara 2 minuter kvar och Höör lyckas pilla in ett mål till innan domaren blåser av matchen.
Slut 23-19.
Matchens lirare blev idag burväktaren Josefine Holst!
 
Med tanke på de två första matcherna där vi förlorar med tvåsiffrigt så måste det här räknas som en förbättring..
 
 
Några andra som också är ute på äventyr den här helgen är Damjuniorerna.
De har tagit sitt pick och pack och dragit norrut till Borlänge där se ska spela steg 1 i årets SM. Till den trupp som åkt upp idag ansluter sig Andrea och Ronja imorgon pga. dammatchen i Skåne.
De inleder idag mot arrangerande Borlänge HK kl 16.30 och fortsätter imorgon mot HK Lidköping och Skruru IK.
 
I årets USM-trupp är det 94-96 som spelar. Kommer de kunna leva upp till förra årets SM-trupp som tog SM-guld?
Det återstår att se, vi börjar med steg 1 och tar det därifrån!
 
Ha en trevlig lördag!
/Linderoth

Zéro Point.

Gårdagens premiärmatch slutade med förlust. Som hjälp bjöd jag in matchens lirare Andrea Johansson som bloggens första gästbloggare och hon tar er med till onsdagen den 12/9-2012...

Igår spelade jag, liksom de flesta andra i laget, min allra första elitseriematch någonsin och jag fick äran att gästblogga om dagen!

Bussen rullade iväg från Tumba vid 11-tiden och vilken buss det var! Kände mig som en artist som var på turné när jag fick åka en sån här buss med ett långbord längst bak, mindre bord framför, en bänk med diverse saker och oändligt många tv-skärmar. Botkyrka Buss levererar med stil!

Den lyxiga bussen gjorde resan ner till Göteborg mycket behaglig och så vitt jag vet blev ingen åksjuk. Det skulle möjligtvis varit när Theres tog upp sitt ägg som hon kokt hemma och tagit med sig (den lukten var inte nådig). Utan större incidenter än så åkte vi fyra timmar i sträck tills vi hamnade i Borås där lunchen serverades. Efter ett stopp med mat och lite godishandlande rullade vi vidare mot Heidhallen där den historiska matchen för Caperiotumbas Damer skulle spelas.

Matchen i sig var en av de tuffaste men också roligaste jag någonsin spelat. Vi mötte ett bra lag, men vi höll jämna steg och var också uppe i ledningen vid 7-8. Dock höll det inte hela vägen, utan vi gjorde alldeles för många tekniska fel och lät de göra för enkla mål. Matchen rann iväg till deras förmån och slutade 28-19. Trots resultatet är jag nöjd över vår insats och också min egen. Tack vare en massa bra utspel men också grymma cross-passar över målgården fick jag näta hela nio gånger. Målet är att ta familjerekordet och slå brorsan som gjort tio mål som mest i en elitseriematch, men nio i debuten är inte så dåligt det heller. Jag är i alla fall nöjd över min och lagets debut, även om vi har mycket kvar att visa!

Efter matchen åkte bussen hem med ett trött gäng som sov mestadels av resan. Jag hade min helt galet gosiga filt, som jag fick som pris när jag blev matchens lirare. En ny favorit helt klart! Jag kom hem och fick somna i min egen säng vid halv fyra, vilket fick avsluta dagen.

Grej of the Day blev helt klart att det stod om oss och matchen på Text-TV. Jag tycker att man nästan kan klassa oss som kändisar nu, Text-TV is the shit!

Det var allt jag hade att skriva så jag lämnar över till Sarah igen!

/ Andi


On the road.

Rapporter från spelarbussen som just nu rullar med siktet inställt mot Göteborg!


Statusen på bussen är för tillfället bra.

Lite sömnigt för vissa, medan resten kollar på en helt sjuk film...
Lyxbussen höjer helt klart stämningen! 



Matchstart 19.00 i Heidhallen.

Nu gäller det!

/Linderoth

Dags att skriva historia

Nu är det mindre än tolv timmar kvar innan Tumbas damer skrivs in i historieböckerna!
För första gången någonsin kommer Tumbas damlag stå på ena sidan av planen när domaren blåser igång för elitserie-match!
Några som får vara med och dela detta ögonblick är motståndarna BK Heid! Ett lag med betydligt mer elitserierutin och som slutade på femte plats i förra årets serie. Dock har laget föryngrats och tappat några tunga namn, men så sent som för någon vecka sedan bestämde sig landslagsspelaren Annika Wiel Fredén att satsa vidare i sin moderklubb, men nu har hon lessnat på kanten och flyttat upp på niometer istället.
Det ska bli spännande att äntligen få dra igång, och att starta på bortaplan ser vi bara som en fördel!
Alla är taggade till tänderna och ikväll kan det bli skräll!


/Linderoth

Sent ska björnen vakna ur sittt ide

Hallå? Är någon hemma? (Blåser bort dammkornen som samlats som små råttor mellan tangenterna)


Okej, jag ska vara ärlig. Det var så pass längesen jag skrev här att jag till och med behövde pröva mig fram för att komma på vad jag har för inloggningsuppgifter.


Beror det på att vi legat och latat oss och klappat varandra på axeln efter förgående säsongs prestationer? Nej absolut inte, det handlar om ren och skär sjukskrivning från min sida, men nu har fingrarna och huvudet fått vila så påt igen!


Efter en välförtjänt semester så drog laget igång igen den 23 juli tillsammans med vår nya coach Karin Nilsson (Patrik var fullt upptagen med att jobba vidare på brännan nere i Turkiet tillsammans med familjen).  Solbrända ben och blåsor på vart enda finger speglade den första veckan.


Förutom att träna så har laget befunnit sig på trännigsläger både på hemmaplan och i Västerås där det sovs på underbart mjuka och sköna tältsängar som gnisslade så fort någon rörde sig en millimeter. Tur var att kommande utflykt till Västerås då laget spelade Scandic Cup spenderades på hotell.


Resultatet av Scandic Cup blev en sjätteplats efter att ha förlorat matchen om femte plats mot GUIF. DM som vi vanligtvis brukar spela har U-laget tagit hand om i år (där man åkte ut i semifinal), istället har det blivit ett antal träningsmatcher mot allsvenska-elit-och ett norskt lag. Resultaten har vart blandade, både upp och ner. Men det är som det är när det är försäsongen, allt för att få ett så samspelt lag som möjligt.


Idag genomfördes den sista träningen på försäsongen, imorgon börjar allvaret!


/Linderoth



RSS 2.0