Tack för 2012!

Nu är det inte många dagar kvar på det här året.

Om man ser 2012 i helhet kan man sammanfatta det som att första delen av året bestod av väldigt mycket framgång i och med ett SM-guld för damjuniorerna och kvalificeringen för både u-laget som gick upp i ettan och för a-laget som gick upp i elitserien!

Efter en regnig sommar var det dags att börja ladda inför elitpremiären. Men det kunde börjat bättre, Sandra Eriksson, en av lagets största profiler drog på sig en korsbandsskada nere i Åhus beachhandboll turnering i slutet av juli och den redan tunna trupp blev en man kort.

Men alla träna på ordentligt och onsdagen den 12 september åkte laget ner till Göteborg för att spela den historiska första elitmatchen någonsin för ett damlag från Tumba. Resultatet blev en förlust med 28-19.

Men med den matchen gjord var det bara att se framåt. Laget har generellt vart med bra i första halvlek i stort sett i alla matcher, men sen i andra så räcker inte laget till. Men jag väljer att inte lägga någon större energi på resultat, utan se på lagets utveckling. Alla spelare har fått mycket speltid och verkligen gått framåt individuellt. Andrea Johansson är precis så bra som hon förväntas vara, för att vara i hennes ålder är hon mycket mogen i sitt spel. Men en annan som jag vill nämna är Jozefine ”Zäta” Granström, som inte fick spela så mycket förra året men som i år har fått ett större förtroende och verkligen tagit chansen!

I och med den tunna trupp som vi har så har det öppnat dörrar för yngre kommande a-lagsspelare som fått chansen att känna på Sveriges bästa liga. Hanna Tolstrup och Moa Marklund har varit uppe och känt på det och de växer för varje match!

Vi får konstatera att det än så länge inte har blivit en enda poäng för elitlaget och ligger allt jämnt på sista plats i serien. Men nu vänder serien och med det kanske det även vänder för oss också?

Nu välkomnar vi 2013 och hoppas på ett bra år!

God fortsättning och Gott nytt år på er!

/Linderoth


Packa väskan, vi rullar till Göteborg!

Torsdag den 20 december 2012, dagen innan dommedagen om Maja-Indianerna förutspått rätt...
Men vi får hoppas innerligt att så inte är fallet, det är ju match på lördag!
 
09.00 sharp går bussen från Tumba med siktet inställt mot Göteborg och Hisingen!
Vi ska hem till Emelie, eller det som var hennes hem under de tre gymnasieåren på rikshandbollsgymnastiet Katrinelund (som många förövrigt sover i under Partille Cup) och tillbaka till hennes fd hemmaplan, vilket jag tror kommer vara en fördel för just Emelie som känner till både motstånd och hall.
Övriga i laget är inte heller helt obekanta med motstånd och omgivning, både seriematcher och SM-spel har lirats i Lillkärrshallen tidigare.
 
Ska Caperiotumba äntligen få veta hur det känns att knipa elitseriepoäng?
Har tomten fått allas önskelistor? Alla har nämligen vart vääääldigt snälla i år (dock inte på planen) och förtjänar önskelistans punkt nummer ett: SEGER!
 
Matchen blåses igång 17.21, då jäklar!
 
/Linderoth

Första advent

Söndag och helgens bravader har bestått av lussebullebak, pepparkaksgräddning (även fast det mesta av degen slank ner i magen redan innan den blivit formad och bränd i ugnen), glöggkokning, hemmagjord senap och den första julskinkan griljerades. Även julpynt har plockats upp ur källarförrådet och blandats med nyinhandlade ljusstakar och värmeljus.

 

Så himla mysigt att den första snön har fallit till marken också, det lyser verkligen upp och det känns välbehövligt efter denna gråa november-månad.  

 

Det enda som saknas nu är handboll, men det kommer damlandslaget råda bot på när EM börjar på tisdag. Äntligen lite handboll nu när det inte spelas några elitmatcher under uppehållet.

 

Detta uppehåll har lett till en veckas semester från Idro (för att vila från träning finns inte) och vissa har valt att fly landet och jobba på brännan medan andra har fått köra sina intervaller i strålande sol och snö.

 

Men så drar de gemensamma träningarna igång igen. Så fort EM-finalen har avgjorts är det dags för elitserien att spela de sista matcherna innan serien vänder.  För CaperioTumbas del väntar en mycket viktig match då vi möter Kärra som vi fajtades mot redan förra säsongen i Allsvenskan, ska vi lyckas ta de efterlängtade poängen i 2012s sista match?

 

Det kommer bli tufft och hårt, bortaplan och säkerligen inte många i publiken där hjärtat klappar för den blåa-skölden, men laget ska ge allt och aldrig ge upp!

 

Nä nu drar Solsidan igång, höres!

/Linderoth



RSS 2.0