Önnered fick smaka på sin egna torsk i fiskestaden Göteborg!

Bloggen har inte vart prio ett denna vecka utan legat gömd någonstans i någon gammal hög bland allt annat skräp.

Men bara för att den digitala världen inte har vart aktiv så betyder inte det för den sakens skull att handbollen har varit avslagen, utan snarare tvärtom!

Allsvenska laget åkte buss till Göteborg på lördagsmorgonen för att möta serietvåan Önnered. I förra mötet vann CT på hemmaplan efter en match som var jämn i 58 min, men som vi tillslut vann med 5 bollar.
Denna gång visade det sig att Önnered skulle få gå poänglösa även från denna match...
Läs matchreferat:
http://www.svenskalag.se/news.asp?teamID=5657&newsID=183128

Div.2-laget åkte till Örebro på söndagsförmiddagen. Där väntade Örebros farmalag, som vi slog innan serien vände med 30-14. Dagens match skulle visa sig sluta på exakt samma sätt (med exakt samma målskillnad)!
Läs matchreferat:
http://www.svenskalag.se/start.asp?teamid=6519

Nästa vecka väntas det hemmamatch på bortaplan. Klubben har fått för sig något jippo vilket innebär att vi måste spela hemmamatchen på orörd mark för vår del, i Eriksdalshallen. Seriesuveränen Kärra HF kommer till huvudstaden, fortfarande obesegrade! Kommer det att ändras på söndag måtro?..

Div.2-laget får spela ytterligare en bortamatch mot Motala IF på lördagen!

Heja Danmark!
/Linderoth

Steg 5.. igen!

Grattis JSM-laget till steg 5 den 23-25 mars!



Läs om matcherna på:
http://alltomhandboll.nu/arkiv/kaerra-och-tumba-till-finalspel
http://www.svenskalag.se/start.asp?teamID=6297

Grattis även till:
IF Sävehof, Spårvägen HF, Rimbo Roslagen HK, Kärra HK, Önnerreds HK, Skånela IF, IrstaVästerås UF som också gick vidare!


/Linderoth


Nu är det bara vinst som gäller!

Så är första matchen avklarad.. och vi fick börja med att möta det troligtvis bästa motståndet efter att ha sett de resterande lagen lira.
Kärra stod på andra sidan planhalvan, ett lag som innehåller fem stycken juniorlandslagsspelare och ett antal allsvenska spelare (om man nu läser vad de har skrivit i matchprogrammet).
Matchen var väldigt fartfylld från början till slut och likaså jämn. Lagen turas om att leda och i Tumba är det Sandra Eriksson som leder laget framåt.
I Kärra är det framför allt matchens MVP Jenny Carlsson och matchens liraren Julia Eriksson tillsammans med Mikaela Mässing som gör det svårt för Tumba. Kärra har en bred trupp där man ställer upp med bra spelare på alla positioner, vilket gör att de blir farliga över hela planen.
Vår tunna trupp som vi ställer upp med blir sårbar när det inte funkar för alla men vi orkar ändå hålla emot. I halvtid är det så jämnt som det kan bli, 13-13 efter att Kärra lyckats kvittera i slutsekunderna.
Andra halvlek fortsätter på samma sätt som i första. Dock åker vi på utvisningar som förstör spelet, och Eriksson blir punktad. I matchminut 17 åker vi på två snabba utvisningar vilket gör att vi får lira 4 mot 6, även fast vi håller emot så känns dessa minuter som matchavgörande. Med ca två minuter kvar ligger vi under med 21-24, men vi ger inte upp utan kryper oss närmare, men närmre än en bolls underläge kommer vi inte utan resultatet stannar på 24-25 när domaren blåser av.

Känns lite surt att torska första matchen, men vinner vi båda imorgon och Kärra vinner sina matcher så är vi klara för steg 5.
De flesta brudar ligger nog i sina sängar redan och laddar inför imorgon då det är frukost 06.55 som gäller!

I första matchen är det Hellton IF som står för motståndet. De torskade sin första match mot Skövde HF med åtta bollar efter att Skövde slagit av på tempot i andra.
Heja Tumba vi är bäst (och vi ska inte göra en "svenska herrlandslaget i handboll" och tappa en 11-målsledning! Sjukt dåligt!)
/Linderoth

 


JSM Steg 4 Göteborg

Hoho, är det någon hemma? (host, dammar av tangentbordet..)
Oj, det har inte blivit ett enda inlägg den här veckan ops!

Men den här veckan har varit all about the JSM-lag!
I eftermiddag åker bilarna med junisarna ner mot Göteborg till Scandic Backadal.  Matcherna liras inte för ens imorgon eftermiddag, men för säkerhetsskull och för att ha bästa möjliga uppladdning så åker de redan idag.
Själv glider jag ner imorgon för att heja fram tjejorna.

Efter förra veckans mansfall pga. sjukdomar så är alla friska igen, en förutsättning för att vi ska orka lira alla tre matcher som jag förutspår kommer bli de tuffaste hittills i årets SM.

Enligt alltomhandboll.se är Tumba tippade tillsammans med arrangerande Kärra att gå vidare. Läs hela:
http://alltomhandboll.nu/arkiv/aoh-tippar-dj-steg-4

Helgens spelschema i Lillekärrhallen:

Lördag:
16.15 IFK Tumba HK- Kärra HF
17.45 IF Hellton- Skövde HF

Söndag:
09.00 IFK Tumba HK- IF Hellton
10.30 Skövde HF- Kärra HF
13.00 Kärra HF- Hellton IF
14.30 IFK Tumba HK- Skövde HF 

Kom igen nu brudar!

För er som undrar när matchen mot Skara HF ska spelas (som skulle ha spelats nu på söndag), så är den flyttad till den 26 Feb då det kommer bli dubbelmatch den helgen då vi även möter Gustavsbergs IF på lördagen.

Ha det! /Linderoth



Ett steg i rätt riktning!

Japp. Vi överlevde veckans alla matcher!
Div.2-laget lyckades klart bäst med 6 poäng av 6 möjliga!
De fortsätter att premenuera på förstaplatsen i serien såhär långt. Gårdagens match mot Eskilstuna/GUIF slutade med siffrorna 23-19. Eftersom jag själv inte såg matchen är det svårt att kommentera den, men matchreferat finns att läsa:
http://www.svenskalag.se/news.asp?teamID=6519

Nästa match är inte för ens den 29/1, då mot ÖSK Farm HK på bortaplan.

Efter allsvenska-lagets nederlag i torsdags mot Tyresö så var det nog många som var tveksamma på dagens form.
En "mild" utskällning av Coach innan match visade sig vara det som behövdes för att spela betydligt bättre idag jämfört med i torsdags. Vi tar mer intiativ och styr matchen redan från början. Vi kopplar greppet tidigt och drar iväg med några bollar, men vi lyckas inte skaka av oss Boden som kan reducera till 12-9 sekunden innan halvtidsvilan.
I andra så får vi ett bra försprång på som mest 10 bollar, men Boden kämpar vidare och krymper målskillnaden till 7 målsförlust, 23-16 innan domaren blåser av matchen.

Amanda gör en kanonmatch i mål och alla spelare tog ett kliv i rätt riktning.. och det behövs för i nästa omgång är det Önnered på andra sidan plan som väntar på oss i Göteborg!

I denna vecka kommer all fokus ligga på JSM-laget som ska lira steg 4 kommande helg! Laget reser ner redan på fredagen och återkommer sedan till Stockholm igen under söndagskvällen förhoppningsvis kvalificerade till steg 5 som är målet!

För att sammanfatta veckan lite kort så kan 8 av 10 möjliga poäng tänkas räknas som godkänt, men sättet vi genomförde matchen mot Tyresö på svider fortfarande, men nu är det bara att glömma och gå vidare!

Tack till den lilla publik som hade letat sig ner till Idro idag, ni må vara få men ni räknas ändå!
/Linderoth 

Historien upprepar sig...

Vi kan redan nu konstatera att det kommer inte bli full pott när vi sumerar veckan som varit!

Nu har det gått ungefär en och en halv dag sedan matchen i torsdags, och det har väl smått börjat landa.
Vi åkte ut till Tyresö i torsdags för att spela vår första match för året. Vi har inte haft de bästa förberedelserna den här veckan då de gemensamma träningarna har fått lida för att det har varit Div.2-matcher. Men då hoppades vi i alla fall på ett ordentligt sug efter handboll men...

Första halvlek är jämn, men det är Tyresö som börjar bäst och drar ifrån till 3-1, sen jagar vi resten av matchen! Vi håller emot och låter inte Tyresö springa ifrån oss, i halvlek har vi lyckats kvittera till 12-12 innan domaren blåser för vila. 
Det mesta spännande som hände i första halvlek var en situation som jag aldrig riktigt uppfattade men som slutade med ett självmål av Tyresö. Det var ett sånt där mål som man tänker att "det där var så underligt att domaren bara måste blåsa mål" alt. "det där var så underligt att det kan inte blåsas mål". Men Åsa som var sist på bollen i blått fick målet tillslut. 

I andra halvlek är vi med inledningsvis, men när vi inte får träff på dem varken bakåt och spelet går knackigt framåt så blir det frustrerat. Precis som i matchen innan jul vaknar vi till när det är ca. 10 min kvar, men då är det försent och Tyresö får till och med utöka vinsten, slutresultat 28-21. 
Läs referat från matchen på http://www.damhandboll.nu

Känns för jäkla surt med förlust, men Tyresö visade mest hjärta och hjärna och de förtjänade poängen.
Tycker Tyresö har spelat upp sig under säsongens lopp och jag tror att de kan störa ett antal lag under våren inkluderat topplagen! 

Imorgon söndag kommer Boden till Ishuset (förlåt jag menar Idrottshuset). Då hoppas jag att det finns lite revansch-glöd i våra ögon för inte fasen kan vi ge bort fyra poäng i en och samma vecka! 
Kom ner och stötta laget kl. 16.00! 

Men innan dess åker  Div.2-laget idag till Eskilstuna under förmiddagen. Vinner dem så har de med sig en felfri vecka med endast vinster, go team! 

Nu laddar vi inför morgondagen då norrlandsbrudarna ska få smaka på lite Stockholm! 
Fram tills dess ska jag leta efter den där "nån"...
/Linderoth


 


Så här långt 4 poäng!

Igår var det dags igen för Div.2-laget!
På besök kom Norrköping som vi innan serien vände vann mot i en välspelad match med nio bollar.
Temperaturen i hallen hade stigit något, men inte så att det värmde direkt.
Första halvlek var målrik och jämn då Norrköping ledde med 17-18. Men i andra halvlek höjde sig Tumba-tjejerna och segern kändes aldrig hotad, vinst med 34-30.
På lördag åker Div.2-laget till Eskilstuna där Eskilstuna/GUIF väntar, förhoppningsvis har våra sjuklingar kryat på sig!
Imorgon är det dags för det allsvenska laget att göra debut på det nya året! Vi är det enda laget som ännu inte spelat någon match än!
Tyresö vann sin match på bortaplan mot Rimbo HK när serien vände med 7 bollar. Tyresö har verkligen spelat upp sig om man jämnför med inledningen av säsongen, och mitt tips är att det kommer bli en tuff match imorgon!
Senast gick vi förlorande ur striden med 2 bollars förlust, så nu är det fasen revansch som gäller!
Än så länge har vi inkasserat fyra poäng av tio möjliga denna vecka, på söndag vet vi om det blev full pott eller ej!
Om ni har vägarna förbi Tyresö imorgon så spelas matchen 19.30 i Tyresöhallen!
/Linderoth

Två iskalla poäng!

Ikväll tittade Irsta/Västerås in i hallen för att spela match mot Div.2-laget.

I förra mötet innan jul lyckades Irsta/Västerås vinna med fyra bollar, men idag var de chanslösa.

Hallen bjöd på en temperatur strax över 12 grader och flertalet av spelarna spelade med underställ! Det borde egentligen vara förbjudet att spela match i denna temperatur, och fungerande värmefläktar finns tydligen inte heller att få tag på!

Tumba ställde idag (precis som förra gången) upp med en tunn trupp. Som tur var kunde vi i sista minuten låna in Moa Marklund och Hanna Tolstrup från F95 så vi fick två avbytare på bänken i alla fall (tack för det tjejer!)

Första halvlek var förhållandevis jämn, men i andra sprang Tumba-tjejerna ifrån. Stundtals stod Irsta/Västerås som fastfrusna i golvet (på riktigt!) och vi kunde enkelt glida igenom.
Matchen slutade tillslut med siffrorna 34-19!

Imorgon är det dags igen. Då kommer NKIK (hoppas ni är informerade om klimatet i hallen, kläder efter väder!) från Norrköping på besök.

Idag inkasserade vi de två första poängen, imorgon hoppas vi på ännu fler!

  
        Rätt klädd på avbytarbänken

/Linderoth

5 matcher på 7 dagar!

Så är första träningsveckan 2012 avklarad!
Nästa vecka väntar inte mindre än fem matcher för damtruppen! Mjukstart, vad är det?
Pga. JSM som spelas inom kort så kommer det bli mycket matcher tätt inpå varann i januari månad.

Div.2-laget lirar måndag mot Västerås/Irsta och sedan mot NKIK dagen efter på hemmaplan. Man har även match på lördag mot Eskil/GUIF.

Allsvenska laget lirar först på torsdag mot Tyresö och sedan mot Boden på söndag. Veckan efter så spelas JSM under helgen så matchen mot Skara kommer att flyttas och spelas tidigare i samma vecka(?).

Nu har det nästan gått en hel månad sedan den senaste matchen, har det blivit några förändringar i de allsvenska lagen? En journalist från Skara var i alla fall nyfiken på vad som hänt i vår trupp när det gäller nyförvärv, skador etc. Jag vet inte om han blev så mycket klokare men han berömde i alla fall vårt lag efter matchen mot Skara då han uttryckte sig "det var de bästa 10 minuterna i årets allsvenska jag någonsin sett från något lag".

Det enda nyförvärvet som jag har fått nys om är att Kärra HF fått låna IF Sävehofs vänsterhänta högerkant Jenny Skogberg resten av säsongen!

Sitter just nu och kollar på JVM i Hockey, bronsmatchen mellan Kanada-Finland. Förhoppningsvis orkar man sitta uppe till Sveriges finalmatch mot Ryssland inatt också!
Det måste vara det enda junior-VM som man uppmärksammar på det här sättet i både TV och tidningar?
Folk sitter uppe halva nätterna för att titta på småpojkarna som lirar puck och kommer till jobbet med ögonlock tunga som bly?

Jag tänker bara på när våra u18-damer vann VM-guld i Dominikanska republiken sommaren 2010, visst sas det lite snabbt på sportnytt och visst hade de ägnat ett helt litet hörn i DN åt detta? Eller när u-17 tjejerna vann OS-silver i Turkiet i somras, vilken uppståndelse det va?
Eller för att byta sport, om man tänker på friidrotten som är en av världens största sporter, när Angelica Bengtsson tog VM-guld i stavhopp, jo men en liten intervju blev det väl?

Jag blir i alla fall fascinerad av detta fenomen, superkul! Tänk om de skulle sända Sverigecupen på samma sätt som de sänder TV-pucken? :)

Nu hejar vi fram våra svenska grabbar (om man orkar?). Men ett vinnande koncept hittills har ju vart att stänga av/somna när Sverige är i underläge, då har de ju tydligen en förmåga att vända och vinna matcherna mirakulöst! Somnar man så kanske man förhoppningsvis kan få vakna upp till ett JVM-guld?


Eskilstuna/GUIF var idag uppe i Boden för att spela den sista omgången från höstens seriespel (flyttmatch). Eskilstuna inledde detta år med vinst, efter en målsnål match som slutade 15-18.

Nu blir det att samla kraft i helgen om det ska orkas tas 10 poäng nästa vecka!
Må gott!
/Linderoth

2012 här är vi!

Nu har det alltså gått hela 23 timmar av det nya året och ja, det känns helt okej!

Julledigheten är snart över när det gäller bloggandet men jag kunde inte hålla fingrarna borta från den nya datorn och självklart vill man ju inleda det nya året med ett inlägg!

Jag skulle vilja kalla det för årskrönika men det känns lite nördigt eftersom bloggandet har ju bara hållt på sedan augusti och vi har ju bara avverkat en halv säsong. Men det jag kan göra är att sammanfatta det vi har presterat hittills iaf!

Säsongen inleddes redan innan sommaren med mycket fys och uppbyggnands träning. Men det var inte för ens i augusti månad som vi kunde se det nya damlaget 2011/2012.

Höstens snackis har varit hallbygget som skulle vart klart 1 september 2011, nu är vi inne i 2012 och hallen är fortfarande inte klar! Men vi har tillslut lyckats klimatiserat oss i denna kyla, och tacka vädret för att vi inte haft en sådan vinter som det har varit de två senaste åren!

Vi inledde säsongen med att spela GT Söder Cup. Det slutade med en guldmedalj då vi slog Rimbo HK i finalen med 29-20.


Vi deltog även i DM där vi mötte Nacka HK i finalen i Eriksdalshallen. En riktigt dålig och trög match där Nacka tillslut vann, andra året på raken som vi fick spö av dom i DM-finalen.

I övrigt så hade vi träningsläger på hemmaplan och ett antal träningar i den lilla hallen (eftersom bygget pågick i stora hallen) och tillslut var vi där, seriepremiär!
Vi begav oss ut till skogarna i Norrtälje där Rimbo väntade. Säsongens största antiklimax stod vi för här, vi går förlorande ur kampen vilket ingen var inställd på då vi hade så pass bra koll på dem i GT Söder cupen, men varje match är en ny match och detta var ett riktigt uppvaknade för oss!

I omgång två mötte vi nykomlingarna OV/Helsingborg som jag tycker har imponerat. De har nog lyckats överraska ett antal lag och ligger just nu snäppet bakom oss i serien på fjärde plats. Efter en jämn match vann vi med 29-22.

I tredje omgången var det dags att ta itu med Nacka HK. Vi ville ta revansch för förlusten i DM-finalen men det blev inte alls som vi tänkt oss, till en början i alla fall.. Vi spelar ofantligt dåligt och Nacka är påväg att köra över oss. Men denna match är ett tydligt exempel på att en match inte är över för ens domaren blåser. Med ca. åtta minuter kvar leder Nacka med ett antal bollar och många tippade Nacka som vinnare, men då får vi vind i seglen och med någon minut kvar lyckas vi både kvittera och gå förbi och vinner tillslut med 21-22. Rättvisaste resultatet hade nog vart oavgjort men livet är inte rättvist! Det här blev höstens upphämtning!

På hemmaplan i omgång fyra kom Gustavsberg IF på besök. Gustavsberg som har avancerat igenom serie efter serie utan förlust men som nu i årets allsvenska fått möta på riktigt motstånd. Vi vann denna match med 30-24 och i dagsläget ligger Gustavsberg under nedflyttningssträcket.

I nästa omgång åkte vi till Eskilstuna GUIF, ett lag med mycket vilja. Men i år ställer GUIF upp med ett lovande ungt lag, men de räckte inte till i matchen mot oss då vi vann med 27-19 efter att ha sprungit ifrån dem i andra halvlek.

Hellton kom på besök i omgång sex och här var det aldrig något snack om saken. Vi tar tag i matchen direkt och gör en kanonmatch bakåt då vi endast släpper in 13 mål, vinst med tio bollar 23-13.

Omgången efter åkte vi ner till Göteborg för att ta oss an Kärra HF. Påvägen stannade vi och sov över i Jönköping och vi hade bästa möjliga uppladdning inför match. Men denna gång var Kärra numret för stora och vann rättvist med 29-26 efter en match med väldigt många lustiga utvisningar.

Men veckan därpå stod vi för årets match! Serieledarna Önnereds HK kom på besök från Göteborg och vi hade säsongens bästa publiksiffra på 368 personer. Vi var superladdade och väldigt revanschsugna efter förlusten veckan innan och det fick Önnered smaka på. Matchen är jämn i 58 minuter men i de sista två så får vi chansen att springa ifrån vilket gör att vi vinner med fem, 32-27.

I matchen efter står vi för ett riktigt målkalas. Vi åker till Skara med stort självförtroende efter matchen mot Önnered. Jag fasade för att vi skulle vara nöjda med matchen innan, men istället gjorde vi tvärtom, vi körde över Skara från början och matchen slutade tillslut med 16-31 efter att Skara spelat upp sig i andra halvlek.

Den nästsista matchen för året var mot Tyresö HF, och här gör vi årets andra antiklimax. Tyresö som vi kände att vi verkligen hade koll på blev en mycket jämn historia. Tyresö som inledde serien med några förluster men som mot slutet spelat upp sig och även fått tillbaka en av sina bästa spelare. Vi låter Tyresö vinna med 24-26 och besvikelsen var ett faktum.

Men vi hade bestämt oss för att vi skulle minsann avsluta första halvan på topp. Vi åkte upp till Boden och när vi efter många om och men fått landa i Luleå så var det bara vinst som gällde. Vi inledde den matchen med mycket slarv men när vi väl satte lägena så kunde vi vinna, dock blev vinstmarginalen inte lika stor som den kunde ha blivit om vi inte bjudit in Boden i slutet av matchen, vinst med 20-25.

Sammanfattningsvis hade det totalt blivit åtta vinster och tre förluster för det allsvenska laget. Vi ligger i dagsläget på en tredjeplats i tabellen och vi inleder vårsäsongen mot Tyresö torsdagen den 12 januari då vi ta mig tusan ska ta revansch!

Något lag som har lyckats ännu bättre i år är Div.2-laget som gick till halvtidsvila som serieledare! De har fått lida många matcher med väldigt få spelare men har gjort det superbra! Laget har hittills endast en riktig förlust i en match där det saknades avbytare. Vi blev fråntagna segern i seriepremiären mot Vadstena då vi spelade med en icke spelklar spelare. I övrigt har laget lyckats med 9 segrar och senast slog man NKIK som ligger och flåsar på andraplatsen. När serien vänder är det NKIK som kommer på besök till Idrottshuset den 10 januari.

Det sista laget att nämna är JSM-laget som har tågat på och är i dagsläget fortfarande obesegrade. I steg 1 utklassades alla lag och även i steg 3 hade inte motståndarna någon chans. Laget åker den 21-22 januari ner till Göteborg för att möta arrangerande Kärra HF, Skövde HF och Hellton IF. Målet är såklart ett steg 5!

I övrigt så har Tumba varit representerade i Juniorelitcupen där Andrea Johansson, Ronja Gustafsson, Felicia Brantfalk och Filippa Sjöstrand (plus Fanny Skogqvist som spelade för Södermanland) var med. Tyvärr tog resan slut i semifinalen där man blev besegrade av Uppland.

Nu laddar vi järnet och hoppas att 2012 kommer vara vårat år!
Häng med på resan, för snart åker vi!


Något som vi även gjorde inför denna säsong var att byta namn till CaperioTumba, det tog ett tag men nu har det nog satts sig!

2012, här kommer vi!
/Linderoth


RSS 2.0