Äntligen elitseriekval!

Imorgon är det dags för säsongens sista hemmamatch!

Till Stockholm Botkyrka kommer elitserielaget Kroppskultur för att spela match ett av tre i kvalet om en plats i nästa års elitserie! 
Personligen känns det lite speciellt att det är just Kroppskultur. Förra gången jag och dåvarande damlaget mötte Kroppskultur var det i ett elitseriekval. Vi vann på hemmaplan, men tyvärr blev Kropps för svåra på bortaplan och elitplatsen gick till Uddevalla. Detta var fyra säsonger sen och sedan dess har Kropps spelat i elitserien!
Är det nu Tumba kan ta revansch för den då förlorade elitplatsen?

Kom och stötta laget i Idrottshuset imorgon kl. 14.00!



Försnack http://www.svenskalag.se/news.asp?teamID=5657&newsID=200336

Match 2: 11/4 Uddevalla
ev Match 3: 15/4 uddevalla

Övriga kvalmatcher:

Önnereds HK - H65 Höör
1/4 Göteborg
9/4 Höör
ev 15/4 Höör

Eskilstuna/GUIF- H43/Lundagård
31/3 Eskilstuna
9/4 Lund
ev 15/4 Lund
Egentligen var det Tyresö HF som tog den sista kvalplatsen, men när de tackade nej fick Eskilstuna/GUIF en fribiljett då de slutade på platsen precis bakom Tyresö HF i serien!

Tagga tagga tagga!
/Linderoth

Resan till SM-guldet!

Vad trött jag blir på mig själv! Eller snarare på mitt alter ego, slöfocken!
Varje dag hela den här veckan har jag börjat på ett inlägg som lovat efter jullisarnas SM-guld. Men deras prestation är så enorm att jag fått prestationsångest varje gång jag velat börjat, jag vill ju verkligen förmedla detta stora som de genomfört på bästa möjliga sätt!
Men ett litet fjuttigt inlägg kommer aldrig leva upp till detta SM-guld, så det är väl bara att ta sig i kragen och knappra på tangenterna för glatta livet!

Det finns gånger då man inte vet vart man ska börja.. så låt oss börja från början! 

F93 är en årskull i Tumbas historia som kommer nämnas långt framöver.
Redan 2008 då man gjorde debut i SM-sammanhang gjorde man det på ett enastående sätt och snappade åt sig den ädlaste valören av medaljer, nämligen guld! 

   

Sedan dess har laget samlat på sig både silver och brons-medaljer, men så fyra år senare, den 25 mars 2012 var det dags igen att återuppleva känslan att vara bäst i Sverige!

Men säsongens SM-resa började redan den 24 september 2011 i Ludvika. Där stod arrangerande Ludvika, Härnösands HK och Tibro HK för motsåndet. Eller det blev inte mycket till motstånd då alla lag kördes över och Dalarna lämnades med 6 poäng och 70 plusmål i bagaget!
I och med gruppsegern slapp man ta omvägen via steg 2 och kunde direkt vända blickarna mot steg 3 som Tumba även fick äran att arrangera.

Till Idrottshuset kom LIF Lindesberg, Kungsängens SK, Boden Handboll IF och Kroppskultur UF på besök. Förhandsfavoriter var Tumba och Kropps, och favoriterna höll. Helgens märkligaste domslut skedde i gruppfinalens första minut och anfall, då Andrea Johansson fick rött kort efter att målvakten räddat med huvudet, och Patriks agerande efter det röda kortet ledde till att även han blev utvisad upp på läktaren. Men inte ens det kunde stoppa Tumbas framfart som ändå kunde vinna enkelt med 9 mål!
Gruppseger återigen och vidare till steg 4!

21 januari 2012 och äntligen dags för lite vettigt motstånd. Steg 4 gick av stapeln nere i Göteborg i Lillkärrshallen på Kärra HFs hemmaplan. Tillsammans med Kärra HF befann sig även Hellton IF och Skövde HF i gruppen.
Första matchen mot Kärra blev en jämn kamp där Kärra tillslut kunde vinna rättvist med ett mål. Hellton och Skövde togs det ganska lätt hand om av både Tumba och Kärra, och steg 5 var kirrat efter en andraplats i gruppen bakom suveräna Kärra!

Norrköping 23-25 mars!
Årets mål i SM har vart steg 5 och nu var det äntligen dags! Lagets egna mål var att ta sig vidare till semifinal, men självklart drömde alla om final!
Årets snackis har vart Kärra HF, skulle någon kunna rå på Göteborskorna?

Tjejerna möttes på fredagsförmiddagen av strålande sol innan det var dags att äta och börja ladda inför match nummer ett.


I första matchen stod Västerås/Irsta (VI) för motståndet. Efter en bra inledning då man ledde med 8-6 i halvlek, så totalkollapsade Tumba och VI kunde springa ifrån och vinna med 14-20!
Katastrofinledning på finalspelet och semifinalen kändes långt borta!
Men tjejerna fick ta lärdom av förlusten och glömma fort för några timmar senare var det dags för match igen, då mot Sävehof IF!
Tjejerna bjöd på betydligt bättre handboll och efter att ha spelat jämnt hela matchen kunde Tumba knyta ihop säcken och vinna med 14-17, och semifinalsdrömmen kunde leva vidare!
Hem och ladda.

På lördagsmorgonen fortsatte solen att lysa över Norrköping och 12.30 drog den sista gruppspels-matchen igång i Mässhallen mot rivalerna Rimbo HK. Rimbo som inte haft någon bra inledning på SM då de blivit utspelade av både Sävehof och Västerås/Irsta.
Förutsättningarna inför den här matchen var att först och främst att vinna. Sedan att vinna med så mycket mål som möjligt för att bättra på målskillnaden, ifall Sävehof skulle vinna mot Västerås/Irsta. Då vi skulle ha tre lag på samma poäng och målskillnadsaffär. Men Västerås/Irsta svek inte utan de vann sin match, Tumba svek inte heller utan kunde köra över Rimbo och vinna med 38-24 vilket innebar avancemang efter en andraplats i gruppen!



Den fruktade andraplatsen...
Ingen i grupp A kunde rå på Kärra HF som slutade etta i den gruppen, vilket de flesta redan förutspått. Därför ville ingen hamna på den fruktade andraplatsen i grupp B, men Tumbas tjejer har aldrig vikt undan från en utmaning utan tog på sig uppgiften, att möta Kärra HF i en SM-semi.

Men tjejer.. vilken jäkla match! Kärra drar igång med ett jädra tempo, men Tumba följer efter och matchen är jämn. Men Kärra får ett litet försprång och leder med 13-9 i halvlek. Ett sammanbitet Tumba kommer ut efter halvtidsvilan  och på något sätt känns det fortfarande som om matchen ännu inte är körd. Tumba får en bra start på andra halvlek och Kärra lyfter på dubbelpunkt för att få stopp på Tumbas flyt. Men istället kliver övriga spelare med Andrea Johansson i spetsen fram och Kärra finner ingen lösning. Tumba drar ifrån och helt plötsligt lyser det 19-24 på resultattavlan och domaren blåser av matchen i samma skede. Shit herrejäklar! Tumba vann!? De slog ut giganterna ur årets SM, de som var det självklara final-laget! Glädjejubel bryter ut och det är knappt så att det är sant, men det är det! Tumbatjejerna har stått för en bragd och är nu klara för SM-final 2012!
Det var helt klart värt att skrika så halsen blev hes och ha huvudvärk resten av kvällen!



I den andra semin möttes Skånela IF och Västerås/Irsta. Herregud säger jag bara! Jag var i helt extas när jag lämnade hallen vid halv elva på lördagkvällen! Det var en märklig upplevelse att få se denna semi, det går inte ens att beskriva! Jag säger bara: lika efter full tid, lika efter första förlängningen, lika efter andra förlängningen... shot-out skulle avgöra vilket lag som skulle få möta Tumba i finalen. Här spelade nerverna och tröttheten grymt stor roll, och de som hade de kyligaste nerverna var Skånela IF som kunde vinna efter att Västerås/Irsta bränt sin sista chans genom att skjuta utanför! Lika häftigt som det var att uppleva detta live, lika synd tyckte jag om Västerås/Irsta som den här gången fick nöja sig med att dela på bronsmedaljen med Kärra HF!

Lördagkvällen bestod för oss som inte hunnit äta någon middag att hitta något att äta. Det slutade med att det blev en tripp förbi pizza hut/Max för att köpa med oss något att äta på rummet (detta inkluderade endast hejarklacken). När vi precis svalt den sista tuggan så hörs ett pip.. sedan ett till.. och sedan bryter brandlarmet ut! Jag tar datorn under armen, mobilen i ena handen och plånboken i den andra och rusar upp för trapporna. Förvirrat undrar vi varför alla är så coollugna där uppe? Och varför löstes bara larmet ut på nedervåningen?
Efter att personal och räddningstjänsten vart där kunde det konstateras att någon i rum 312 har lyckats duscha så hett att ångorna nått brandlarmet vilket utlöste det. Komiskt!

Söndag och spänningen låg i luften. Men tjejerna var laddade och det märktes!
Hur mycket krafter hade Skånela kvar efter urladdningen dagen innan? Skånela som bodde i Linköping (efter en mycket rolig historia. Skånela var ute i god tid och bokade massa hotellrum i Norrköping... problemet var bara att de bokat rummen fel helg och när det misstaget upptäcktes så fanns det inga hotellrum kvar i N-köping!) kom i säng senare än Tumba och var även tvugna att lämna hotellet tidigare.
I min bok talade allt för Tumba och oj vad rätt jag fick. Efter 5 minuter hade Tumba säkrat SM-guldet. Okej, nu ska jag inte ta i, men Skånela hade ingenting att sätta emot denna dag. Skånela som inte ens vågat hoppats på en SM-final var nog ganska nöjda med att ens ta sig dit, och väl där orkade de inte.
I halvlek ledde Tumba med hela 10 mål och matchen slutade tillslut med utklassningssiffror 25-16!
Fan, ni är så jäkla grymma tjejer!



Årets SM-guldmedaljörer:

Therese Ahlqvist
Malin Eklund-Larsen
Andrea Johansson
Frida Lindström
Linda Rizaldy
Sofia Westlund
Fanny Skogqvist
Ronja Gustafsson
Moa Marklund
Helena Molberg
Sofia Wiberg
Sandra Eriksson
Filippa Sjöstrand
Felicia Brantfalk



Patrik Windahl, Fredrik Sjöstrand, Ammis Molberg och Mange Eriksson

Stort grattis! Ni är fantastiska!

Slutställning SM:

1: IFK Tumba HK
2: Skånela IF
3: Västerås/Irsta, Kärra HF
5: Önnereds HK
6: IF Sävehof
7: Rimbo HK
8: Spårvägens HF

Förutom SM-guld så kom även några tjejer med i Allstar också!



H6: Daniela Gustin, Kärra HF
MV: Hanna Daglund, Västerås/Irsta
M9: Sofia Wiberg, IFK Tumba HK
V6: Andrea Johansson, IFK Tumba HK
M6: Miranda Larsson, Skånela IF
MVP: Sandra Eriksson, IFK Tumba HK
H9: Julia Eriksson, Kärra HF
V9: Amanda Sundberg, IF Sävehof

 

Tumba Handboll är dom bästa!!



/Linderoth

SM GULD SM GULD SM GULD!!!

Efter en hel helg på Sports Camp området i Norrköping så är det nu klart vem årets svenska mästare är!
De är inga mindre än..


IFK TUMBA HK!

Stort grattis tjejer! Ni har gått från klarhet till klarhet och ni fixade det! Det går inte att beskriva hur stolt jag är över er!
 Ni är så jäkla bäst!!


Efter allt hejande är jag alldeles slut, men kika in under veckan i bloggen så kommer ett mycket längre inlägg om årets SM-resa finnas publicerad!

Ha det bäst! /Linderoth


SM FUCKING FINAL!



Kom och heja fram Damjuniorerna i Norrköping som efter att ha slagit ut förhandsfavoriterna Kärra HF kommer möta Skånela IF i årets SM-Final! 

Söndag 25/3 13.00 i Stadium Arena 

Vi ses!
/Linderoth


DJSM Norrköping 23-25/3!



Imorgon inleds SM i Norrköping!
De åtta bästa lagen från åldersklasserna 93-97 samlas i Norrköping för att göra upp!

Själv kommer jag befinna mig på plats från fredag kväll och rapporterar.

Småtjejerna från Tumba samlas i Norrköping kl. 11.15 men uppladdningen har pågått hela veckan! 

Spelschema Grupp B: 
Fredag
15.00 IFK Tumba HK- Irsta/Västerås HF Utv
18.30 Sävehof IF- IFK Tumba HK

Lördag
12.30 IFK Tumba HK- Rimbo HK

18.15 Semi 1
19.45 Semi 2

Söndag
10.00 7-8
11.30 5-6
13.30 Final

Grupp A: Kärra HF, Skånela IF, Spårvägens HF, Önnereds HK.

Jag kommer vara neutral och inte tippa. Men läs vad alltomhandboll.nu har att säga:
http://alltomhandboll.nu/arkiv/aoh-tippar-kaerra-aer-favorit

Den enda som vet hur det går är den som har en tidsmaskin, vi andra får vänta tills söndag eftermiddag!

Tagga nu tjejer, vi i hejarklacken kommer göra allt i vår makt för att vara den åttonde spelaren!
/Linderoth

Efter regn kommer solsken..

Mycket har hänt sen sist..
Förutom att tappa min mobil i stengolvet utanför gymmet så allt paja, tappat bort mina handskar (som dock kommit tillbaka), sett herrarna åka ur elitserien så har vi även lyckats förlora årets sista seriematch.

Jag trodde innan matchen att det skulle vara ett gäng hungriga tjejer som entrade planen i söndags när det var dags att ta sig an bönderna Rimbo. Vi inledde piggt med att ta ledningen med 5-2 efter 5 min, i samma stund lämnade Rimbos tränare in time-out kortet. Jag tänkte kort för mig själv "oj vad tidigt han tar den", men fan, det var helt rätt taktik. Jag har märkt att många tränare suger på det där time-out kortet som om det vore gjort av guld, ibland så länge att matcher gått förlorade pga det. Pluspoäng till Rimbos tränare alltså, som fick sitt lag att ta sig i kragen och jobba sig in matchen igen, 5-5. Dock så gör vi ett ryck igen till 9-5, men sedan går allt Rimbos väg och Rimbo kan gå till halvtidsvila i ledning 15-18.

I andra halvlek inleder vi precis som i första, piggt! Vi knaprar in på Rimbos ledning och efter 10 min står det 18-19. Men vi åker på oturliga utvisningar (rätt eller fel ska vara osagt) vilket ger Rimbo chansen att springa ifrån i målprotokollet och det tar laget vara på. Med tio minuter kvar av matcher är ställningen 21-24, men istället för att komma igen så bjuder vi på många bortkastade bollar och tekniska fel, och matchen rinner Rimbos väg som vinner med 24-28.
Så jäkla surt att avsluta serien lika dåligt som vi började den. Vi blir inlurade i Rimbos hejsan-hoppsan spel, och det visar sig att Rimbos taktik att punkta Sandra Eriksson från sekund ett var ett lyckat drag.  

Bäst i Rimbo var självklara Cassandra Tollbring. Även fast vi vet att det är "all about her" så får vi inte träff på henne. Hon tillåts göra 11 (1) mål ändå och vinner årets skytteliga med 11 mål mer gjorda än våran Sandra Eriksson! Andra som syntes i Rimbo var planens äldsta men också minsta spelare, Johanna Lilje som sprang mellan benen på försvararna. Målvakten Sandra Stark gör en bra match, även fast Tessan försökte få henne ur balans genom att pricka henne i ansiktet (inte med flit ska förtydligas) så gick hon inte att rubba ur målet.

I Tumba är det knappt någon som kommer upp i nivå, Jossan var väl den enda som fick hoppa in i målet och blev också matchens lirare. 

Målskyttar
Caperiotumba: Sofia Wiberg 5, Andrea Johansson 4, Sandra Eriksson 4 (2) Viktoria Högström 3, Emeli Hildeby 3, Veronica Stenbeck 2, Jozefine Granström 2 och Emma Håkansson 1

Rimbo HK: Cassandra Tollbring 11 (1), Johanna Lilje 8 (2), Elin Fröjd 3, Jenny Södrén 2, Louise Eriksson, Ronja Andersson 1, Therese Ödqvist 1, Natalie Einebrandt 1. 

Utvisningar
Caperiotumba 4x2 + 1 Direkt
Rimba HK 4x2


I och med att Rimbo nu vann så säkrade de även ett nytt allsvenskt kontrakt, grattis! Det kändes dessto värre att meddela Skara denna nyhet då de utklassat Nacka på hemmaplan. Men de lät inte allt för lessna utan hälsade att de skulle ge allt i kvalspelet istället. Lycka till från oss!

Boden lyckades även de rädda sitt skinn från att åka direkt ur allsvenskan. Laget gjorde en mirakel-match mot Hellton IF på hemmaplan och knep två poäng där vilket innebär kvalplats.

Direktplatsen ur Allsvenskan gick till Gustavsbergs IF som inte kunde ta några poäng från Önnered, och Nacka knep den andra platsen.

Vem fick då den sista kvalplatsen till elitserien?
GUIF gjorde allt i sin makt för att slå Kärra, men de räckte inte till. Det hjälpte föga att målvakten i GUIF Louise Neidenström lyckades stuka foten på uppvärmningen (hon bet ändå ihop och kunde spela). GUIF fick åkta poänglösa hem ifrån Göteborg och nu handlade allt om vad OV/Helsingborg lyckats åstadkomma i Tyresöhallen. Men skånetjejerna hade inget att sätta emot Tyresö som hade siktet inställt mot elitkval. Tyresö vann med hela 10 bollar, 30-20. Detta innebär att Tyresö HF lyckades knipa den sista elitseriekval-matchen! I kvalet kommer de möta H43/Lundagård i 2 eller 3 matcher beroende på hur det går.

Tabell efter omgång 22
1. Kärra HF 22 - (209) - 43
----------------
2. Önnereds HK 22 - (105) - 35
3. Caperiotumba 22 - (65) - 31
4. Tyresö HF 22 - (-7) - 27
----------------
5. Eskilstuna Guif 22 - (-18) - 26
6. IF Hellton 22 - (3) - 21
7. O/V Helsingborg HK 22 - (-14) - 20
8. Rimbo HK Roslagen 22 - (-70) - 14
----------------
9. Skara HF 22 - (-88) - 14
10. Boden Handboll IF 22 - (-46) - 11
----------------
11. Nacka HK 22 - (-57) - 11
12. Gustavsberg IF HK 22 - (-82) - 11

Efter en omröstning bland seriens tränare har man lyckats komma fram till årest all-star team och MVP!
Det är med stolthet jag kan meddela att Sandra Eriksson lyckats knipa två av de platserna, förutom att bli uttagen som bästa M9 så har hon även utsetts till seriens MVP! Stort grattis Gullunge!



Årets All-star team

Målvakt: Josefin Brodd, Kärra HF
H6: Linn Ebbvik Neumann, Tyresö HF
H9: Hanna Barrögård, Eskilstuna Guif
M6: Pauline Olsson, Kärra HF
M9: Sandra Eriksson, Caperiotumba
V9: Cassandra Tollbring, Rimbo HK Roslagen
V6: Kristin Nordström, Nacka HK

MVP: Sandra Eriksson, Caperiotumba

Skytteligavinnare: Cassandra Tollbring, Rimbo HK 194 mål (snitt ca. 8,5 mål/match).

Nu skiter vi i den här matchen mot Rimbo och ser fram emot DJSM för småbarnen och kvalet mot Kroppskultur istället!
/Linderoth


Omgång 22 16.30

Ny vecka.
Från min sedvanliga åskådarplats på spinningcykeln (undrar hur många mil jag egentligen har cyklat vid det här laget?) spanade jag in träningen. Det är lite sjukt här och var (då bortser jag från i huvudet) men det räckte till att spela två-mål med olika varianter större delen av träningen.

Nu är det bara 6 dagar kvar till den avslutande seriematchen säsongen 2011/2012 mot ärkerivalen Rimbo HK Roslagen!
För Div.2-laget är det bara 5 dagar kvar tills de kan knyta ihop säcken ordentligt i Vadstena Sporthall och avsluta denna säsong på topp förhoppningsvis!

På söndag kl. 16.30 kommer allsvenskans samtliga matcher blåsas igång i sex olika sporthallar!

I Lillkärrshallen tar Kärra HF emot Eskilstuna/GUIF. Kärra som redan är klara för elitserien har egentligen inget att spela för, men jag tror att det handlar mycket om prestige och de gör nog allt de kan för att segla genom serien obesegrade! För Eskilstuna/GUIF betyder den här matchen allt, vinna eller försvinna. Okej, det lät lite dramatiskt men för att säkra kvalplatsen är det vinst som gäller, annars får de lägga hoppet på att OV/Helsingborg vinner över Tyresö HF. Vilket jag tror att de måste förlita sig på då jag tippar att Kärra kommer vara numret för stora för Eskilstunatjejerna som kommer få åka hem från Göteborg utan poäng.

Till Tyresöhallen kommer skånebrudarna OV/Helsingborg. På tal om OV/Helsingborg, det som det snackades mest om efter matchen mot OV i lördags var deras "dancebattle" som de kör på uppvärmningen,  kul med lag som bjuder på sig själva! Pluspoäng.
Hur går det i matchen då? Skåne är redan klart för allsvenskan nästa år medan Stockholm fortfarande har möjlighet att nå kvalplats till elit. Senast när lagen möttes nere i Helsingborg blev det vinst till hemmalaget med 30-16, men då ska man ha i åtanke att Tyresö hade det tungt i början av säsongen men som spelat upp sig under seriens gång. Svårtippat, men jag tror Tyresö kommer ge blod, svett och tårar för att ta poängen! 

Upp till Boden reser IF Hellton. Boden har efter att de plockat hem Carin Bergdahl och att Pernilla Fahlgren tillfrisknat blivit betydligt bättre. Hade man haft tillgång till dessa två spelare under hela säsongen hade man garanterat inte legat på den jumboplats som man ligger på nu. Senast vann Karlstadtjejerna på hemmaplan med 25-21, men jag tror att det kommer bli en tuff match där Boden med turen på sin sida kan nå kvalplats vid vinst. Boden kommer med publikens (ibland även domarens) hjälp knípa en eller två poäng.

Gustavsbergs IF åker ner till Göteborg där de ställs mot tabelltvåan Önnered HK. Här kommer spiken i kistan slås ner och i och med denna match får Gustavsberg tacka för sitt i allsvenskan för att vända ner mot Div.1 igen. 

Till Bert Karlsson-land (Skara) åker Nacka. Här är det två lag som har kniven mot strupen, båda lagen ligger just nu på kvalplats neråt. Om inte Rimbo HK tar några poäng mot oss, så kommer vinnaren i den här matchen knuffa ner Rimbo till kvalplats och själva säkra sin biljett till nästa års Allsvenska. Nacka vann hemma senast med 26-22, och jag tror att Nacka kommer dra det längsta strået även den här gången.

Helgens sista kamp spelas i Idrottshuset. Rimbo HK kommer besök. Det enda jag tänker när jag hör Rimbo är "suck" och "Cassandra Tollbring". "Sucket" kommer då jag tänker tillbaka på onsdagen den 21 september 2011 ca. 20.19. Då stod det klart att vi inledde årets allsvenska på sämsta tänkbara sätt genom att förlora mot Rimbo HK! Det var det ingen som hade trott, i alla fall inte vi då vi några veckor innan kört över Rimbo med nio bollar i Sportsgear Cup. Att jag tänker på Cassandra Tollbring är såklart för att hon är lagets bästa spelare. Mot oss fick hon göra ofattbara 12 mål även fast vi visste redan innan att hon var målfarligast.
Det är alltid en speciell stämmning när man möter Rimbo HK. Det är mycket som ligger grund till det, inte minst för tjejerna som är födda 1993, som mer eller mindre har vuxit upp med varandra och som alltid möts i spännande kamper. Jag hoppas och vill att vi tar revansch och skickar Rimbo till kval! Där tror jag dock att Rimbo kommer lyckas skriva nytt allsvenskt kontrakt ändå.

Vi får väl se hur det går...
/Linderoth

Två poäng och seriesegrare!

Igår var allsvenska laget nere i Helsingborg för att känna på våren. Dock så fanns det inte så mycket utrymme till annat än att åka till hallen, spela och sedan åka hem.

Tåget lämnade Södertälje Syd strax efter halv sju på lördagmorgonen så det blev en tidig uppstigning. Våra brudar som är bosatta på andra sidan stan anordnade pyjamasparty hemma hos Östlund för få snooza lite extra på morgonen.

Matchen började redan 13.45 för att laget skulle hinna med 16-tåget tillbaka till huvudstaden.
Efter en tveksam start där OV/Helsingborg snabbt tar ledningen med 5-1 så samlar CTD ihop sig och även fast både Amanda Telg och Veronica Stenbeck blir utvisade samtidigt i slutskedet av matchen så lyckas vi vinna med 23-25!  

Matchen finns sammanfattad på www.damhandboll.nu

Nu är det bara en match kvar i serien för allsvenska laget. Då kommer Rimbo HK på besök, som ligger och fajtas för att slippa kvala, just nu precis ovanför kvalstrecket på åttonde plats. Det är oerhört jämnt i bottenstriden, en match kvarstår i denna omgången mellan Skara HF och Gustavsbergs IF. Vinner Skara knuffar man ner Rimbo till kvalplats, vinner Gustavsberg lämnar de sista platsen i tabellen till Boden Handboll IF och ger Gustavsberg ett utgångsläge inför sista omgången för att ev kunna knipa poäng för att nå kval.

De lag som redan är klara för allsvenskan nästa år är IF Hellton och OV/Helsingborg då de har skrapat ihop tillräckligt med poäng för att slippa kvala, varken uppåt eller neråt.

Kärra HF är redan klara för nästa års elitserie. Vi och Önnered är redan klara för kval, medan vi i sista omgången kommer få reda på vilket lag det blir som får den sista kvalplatsen. Det står mellan Eskilstuna/GUIF på 26 poäng och Tyresö HF på 25 poäng. Eskilstuna har det tuffast tänkbara motståndet i sista omgången mot Kärra HF på bortaplan, medan Tyresö tar emot OV/Helsingborg på sin hemmaplan. Jag tror tyvärr inte att Eskilstuna kommer kunna stoppa segermaskinen Kärra HF, men matchen mellan Tyresö och Helsingborg kommer bli en mycket spännande kamp!



En annan nyhet som blev klar redan i onsdags är att Div.2-laget säkrade seriesegern!
Efter vinst mot Stockholmspolisen som kämpade tappert med 34-18 så har laget tillräckligt många poöng och målskillnad för att kunna utnämna sig till seriesegrare!
En match är kvar mot Vadstena, den är obetydlig tabellmässigt men vi ska göra allt i vår makt för att knipa de sista poängen!


Stort grattis alla tjejer som kämpat tappert hela säsongen med stundtals knappt fullt lag!

När jag ändå håller på och gratulerar så vill jag passa på att gratta vår skyttedrottning Sandra Eriksson som fyllde hela 19 år och firade med seger mot OV/Helsingborg igår!

Grattis! :)

/Linderoth

Stockholmsderby.

Efter en spännande herrmatch som avgjordes i slutsekunden var det dags för allsvenskt derby.
De flesta i publiken försvann efter att herrmatchen blåstes av, men några minuter innan klockan slog 16.00 började det saktligen bildas ett litet publikhav.

Nacka HK ställde upp med ett ungt lag. Hanna Åhlén, Olivia Svalstedt och Julia Parling syntes allt som oftast på niometer tillsammans sexmetersspelarna Kristin Nordström på vänsterkanten och Tumbafostrade Erika Nylund på m6 kompanjerat av Isabell Bylund som även fick gå högerkant där en ordinarie saknas vilket gör laget sårbart på högersidan.
Tumba ställde upp med samtliga som tillhört den allsvenska truppen den senaste tiden förutom Emma Håkansson som ligger och glassar på en strand i Thailand.

Tumba står för en chocköppning och efter 8.39 minuter leder laget med 6-1, i samma veva lämnar Nacka in time-out kortet. Det visar sig vara ett klokt beslut då Tumba åker på två täta utvisningar och efter 13 spelade minuter är Nacka så nära som 7-6. Men efter tre snabba kontringar och två mål av Eriksson drar CTD iväg igen till 12-7. Sedan turas lagen om att göra mål och halvtidsresultatet skrivs till 16-11, hemmaledning.

I början av andra halvlek får Tumba ingen ordning på spelet varken framåt eller bakåt, för det mesta spelar vi i sidled och det slutar allt som oftast med att Eriksson tvingas ta stressade avslut då domaren varnar för passivt spel. Hon är den enda i Tumba som lyckas näta under de första 10 min i andra, hela 4 ggr.
Nacka gör däremot en bra period där man får riktigt häng på Tumba vilket stressar hemmalaget. I matchminut 47 åker Andrea på en utvisning och då kommer det protester från Tumbas bänk vilket leder till ytterligare en utvisning på Vera (felbedömd?) för snack och Tumba får spela kommande två minuter med två man/kvinnor mindre! Det utnyttjar Nacka och efter 49 min trycker fd. Tumbaspelaren Erika Nylund in 23-21 till Nacka från linjen och Nacka jublar.
Men tillslut inser CTD allvaret och när man koncentrerar sig och gör det man ska fullt ut sitter bollarna och CTD gör tre snabba innan Nacka tar andra halvlekens enda time-out. Det hjälpte föga då båda lagen blir mållösa fram till att Sofia Wiberg gör 26-21 fem minuter senare. Det händer inte mycket mer i matchen och när domaren blåser av står det 27-23 till hemmalaget och 2 poäng är säkrade!
Idag bjuder inte något av lagen på någon vidare handboll. Det enda som man kan klassa för godkänd handboll på allsvensk nivå är Tumbas första nio minuter.

Det är svårt att bjuda på bra handboll mot sämre lag, men det är livsfarligt att komma in i ett bekvämt tempo där man tror att allt ska lösa sig tillslut, ibland smittar det av sig även i de matcher där det faktiskt inte löser sig, mot bättre motstånd exempelvis.
Hur som helst ska vi vara glada för de här två poängen, kvalplatsen säkrad!


Målskyttar:
CTD: Sandra Eriksson 7, Ronja Gustafsson 5, Sofia Wiberg 3, Andrea Johansson 3, Theres Östlund 2, Viktoria Högström-Unell 2(2), Jozefine Nygren-Granström 1, Emelie Andersson-Hildeby 1.
Nacka HK: Olivia Svalstedt 6, Julia Parling 5, Erika Nylund 4, Isabell Bylund 3, Kristin Nordström 3, Hanna Åhlén 2.


Utvisningar:
CTD: Veronica Stenbeck 2+2 min, Sandra Eriksson 2 min, Sofia Wiberg 2 min, Andrea Johansson 2 min.
Nacka HK: Mimmi Källström 2+2 min, Erika Nylund 2 min, Kristin Nordström 2 min.


Matchens lirare:
CTD: Ronja Gustafsson (Andrea Johansson var även hon en kandidat)
Nacka HK: Olivia Svalstedt


Nästa vecka kommer för Div.2-laget att bestå av att säkra seriesegern genom att förhoppningsvis vinna mot Stockholmspolisen i Idro på onsdag medan det allsvenska laget får packa väskorna och hoppa på tåget ner till Helsingborg för att möta det svåra hemmalaget OV/Helsingborg på lördag!

Tackar för ytterligare en spännande handbollshelg!
Nästa gång vi får se allsvensk match i Idrottshuset är när Rimbo kommer på besök den 18 mars!

Avslutningsvis vill jag bara passa på att gratta Jozefine "Zäta" Nygren-Granström på 22-årsdagen och tacka så mycket för de supergoda tårtorna!
Stor tjej!

Må gott! /Linderoth

Snart vet vi!

Snart kommer vi veta om det blir serieseger eller inte i Div.2!
Igår spelades det match i Västertorpshallen mot Sannadals SK, en match där det bara var två poäng som gällde!
Regeln att man inte får flytta spelare mellan trupperna i de fyra sista omgångarna har ställt till det för Div.2-laget där det råder spelarbrist. Men med lite inkallade spelare från yngre lag och gamla spelare så fick vi tillslut ihop ett lag till lördagens match. Det visade sig vara klasskillnad mellan lagen ändå, det blev en seger med utklassningssiffror 11-35.

Nu återstår två matcher i serien. Vinst i en av de matcherna och seriesegern är klar! Kvar att möta är seriejumbon Stockholmspolisen som endast lyckats skrapa ihop 3 poäng i årets serie. I den absolut sista matchen åker vi till Vadstena där vi möter just Vadstena. I förra mötet mot de vann vi med stora siffror, men pga. regelbrott så blev vi ifrån tagna poängen och Vadstena tilldelades vinsten med 0-10.
Kom igen nu tjejer, det här klarar vi!

Allsvenska laget har också några matcher kvar, förhoppningsvis fler än Div.2-laget då det är nära ett kval nu!
Närmast på schemat är Nacka HK som kommer till Idrottshuset idag. Nacka som har haft en tung säsong efter en bra inledning, men pga. skador och orutin ligger laget numer på kvalplats i dagsläget.
När vi mötte Nacka i början av hösten var laget fortfarande på G, och det blev en ytterst jämn match! Efter att vi legat under i stort sett hela matchen så lyckades vi vända och vinna i slutminuten med 21-22.
Hur dagens match utspelar sig vågar jag inte spå i, men Nacka som krigar för att få stanna kvar i Allsvenskan kommer nog sälja sig dyrt för att ta alla poäng de kan!

Kom ner till Idrottshuset kl. 16.00 och hejar fram våra damer!
Vill ni värma upp innan så kan ni även titta på herrarna som spelar före (13.30) mot Redbergslids IK!

Vi ses i Idro!
/Linderoth 


RSS 2.0