Det vi alla har väntat på är här!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jäklar vad tiden går snabbt!
Plötsligt är försäsongen slut och vi har haft konstant fullt upp vilket har gjort att bloggen blivit lidande... men allt det är dåtid, nu jäklar ser vi framåt och imorgon är det SERIEPREMIÄR!
 
Det är sjukt bra stämning i truppen och det är taggade tjejer som drar till Linköping!
RP Linköping är det första som får äran att möta oss, nykomlingar i årets allsvenska. Det känns som att vi har bra koll, men när det väl gäller kan allt hända!
 
För er som inte kan följa med oss ner till Linköping så sänds matchen live på www.corren.se 13.45!
Håll alla tummar och tår ni har för vi ska ge allt vi har!
 
Nu jäklar kör vi!
 
Tumba handboll är dom bästa!!
 
/Linderoth

Träningshelg och multibana!

Herrejäklar vad fort tiden går när man har roligt!

Vi har tränat på i rasande fart, handboll, pilates, fys, gristräning i form av multibana and so on!

Tyvärr har vi hunnit få ett spelartapp under den här perioden också. Christina Rehnberg, en av våra finskor har lyckats få ett stipendium till ett universitet i London och självklart med vårt medhållande bestämde hon sig för att tacka ja och vi är jätteglada för hennes skull och hoppas hon hittar tillbaka till Idrottshusset någon annan gång.

 

Förra helgen hade vi träningsläger på hemmaplan med fokus teambuilding!

 

Vi började som alla lördagar med ett handbollspass 09.00 fram till 10.30 med fotboll som uppvärmning! Som alltid när vi spelar fotboll kan vad som helst hända, idag var inget undantag. Grej of the day stod fasen Sköld för, hon tar i för kung och fosterland med siktet inställt på mål men råkar träffa motståndaren framför henne så bollen studsar tillbaka stenhårt rakt upp i ansiktet på henne igen och det tog lång tid innan krampen i magen från allt skratt släppte bland alla spelare... Efter träningen fick vi käka lite smått och gott innan det var dags att åka iväg till Ragnhildborgsbacken i Södertälje. Tre av fyra bilar kommer först fram till backen, å vi står och väntar och väntar på att Enis bild ska dyka upp men efter ett tag blir vi fundersamma varför just den bilen aldrig dyker upp, det var ju ändå Eni som visste vart vi skulle. Mycket riktigt är vi alla andra fel ute men efter några om och men hittar vi in på en hemlig grusväg och där var det, multibanan!

 

Härliga solstrålar letar sig ner bland trädkronorna och ger ett perfekt träningsväder. Vi delas in i tre grupper med fem i varje och vår instruktör visar hur banan ska genomföras.

 

Först ska vi ta oss över/under massa häckar innan vi kommer fram till repstegar där vi ska jobba fotarbete både fram och baklänges. Efter det blev det en liten löpning bort till kettlebellsen som man skulle ”jucka” upp ett antal ggr. Efter det väntade monsterdäcket Arne som laget tillsammans skulle välta fram och tillbaka x antal gånger. Kettlebells och betongblock i olika vikter står näst på tur och laget ska få alla ett varv runt en liten dunge. Ingen rast ingen ro, ner på alla fyra och gå björngång upp till grusbacken där vi skulle springa upp! När vi kommit upp och ner var det bara att slänga upp en sandsäck på axlarna och ta sig upp för nästa backa som bestod av mjuk sand… å inte tar backarna slut där inte, den ena backen är brantare än den andre och nästa som vänta var inget undantag. Men hjälp av rep lyckades vi ta oss upp för backen utan att trilla baklänges och sedan var det en liten löpning till. Efter det kom vi fram till nästa uppgift där vi skulle hänga i armarna och sedan få upp benen ovanför huvudet. När alla var klara sprang vi fram till nästa och sista backen på varvet, blandad terräng och man kände sig som en riktig klättermus. Löpning igen och när vi kommer tillbaka till starten var det armhävningar som gällde. Efter en kort paus var det påt igen, tre gånger upprepade vi alla övningar, puh!

 

Innan vi ens börja tittade vi ängsligt på varandra och tänkte ”hallå vi är tjejer, hur i helvete ska vi lyckas med det här!?” men vad tror ni skedde? Alla i laget ägde och var skitduktiga, nog fasen klara vi av det! Ibland är man starkare än vad man tror!

 

Efter vi var klara med multibanan var det dags att använda huvudet istället. Samma lag igen fick olika uppgifter som genom mycket samarbete löstes galant, när alla förstått reglerna iaf!

 

Efter det avslutade vi dagen med hamburge- och korvgrillning vid en liten strandkant med vacker utsikt!

 

Ömma i kroppen åkte vi hem och vila upp oss inför morgondagens träning.

 

Söndag och dags för dubbelpass, trodde vi!

 

Men nej, eller jo, eller alltså det blev lite ändring på aktivitet. Först hade vi handboll som planerat, sen teori men sen ändra vi om lite i schemat. Omklädningsrummet behövde ett rejält ansiktslyft och tillsammans skrubbade vi var enda liten vrå och målade om lite och vips var det som nytt, skitfint!

 

Efter en grymt rolig helg var det många trötta ben och huvuden, men fasiken va kul vi hade!

/Linderoth

 

 


RSS 2.0