Tack för 2012!

Nu är det inte många dagar kvar på det här året.

Om man ser 2012 i helhet kan man sammanfatta det som att första delen av året bestod av väldigt mycket framgång i och med ett SM-guld för damjuniorerna och kvalificeringen för både u-laget som gick upp i ettan och för a-laget som gick upp i elitserien!

Efter en regnig sommar var det dags att börja ladda inför elitpremiären. Men det kunde börjat bättre, Sandra Eriksson, en av lagets största profiler drog på sig en korsbandsskada nere i Åhus beachhandboll turnering i slutet av juli och den redan tunna trupp blev en man kort.

Men alla träna på ordentligt och onsdagen den 12 september åkte laget ner till Göteborg för att spela den historiska första elitmatchen någonsin för ett damlag från Tumba. Resultatet blev en förlust med 28-19.

Men med den matchen gjord var det bara att se framåt. Laget har generellt vart med bra i första halvlek i stort sett i alla matcher, men sen i andra så räcker inte laget till. Men jag väljer att inte lägga någon större energi på resultat, utan se på lagets utveckling. Alla spelare har fått mycket speltid och verkligen gått framåt individuellt. Andrea Johansson är precis så bra som hon förväntas vara, för att vara i hennes ålder är hon mycket mogen i sitt spel. Men en annan som jag vill nämna är Jozefine ”Zäta” Granström, som inte fick spela så mycket förra året men som i år har fått ett större förtroende och verkligen tagit chansen!

I och med den tunna trupp som vi har så har det öppnat dörrar för yngre kommande a-lagsspelare som fått chansen att känna på Sveriges bästa liga. Hanna Tolstrup och Moa Marklund har varit uppe och känt på det och de växer för varje match!

Vi får konstatera att det än så länge inte har blivit en enda poäng för elitlaget och ligger allt jämnt på sista plats i serien. Men nu vänder serien och med det kanske det även vänder för oss också?

Nu välkomnar vi 2013 och hoppas på ett bra år!

God fortsättning och Gott nytt år på er!

/Linderoth


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0