Resan till SM-guldet!

Vad trött jag blir på mig själv! Eller snarare på mitt alter ego, slöfocken!
Varje dag hela den här veckan har jag börjat på ett inlägg som lovat efter jullisarnas SM-guld. Men deras prestation är så enorm att jag fått prestationsångest varje gång jag velat börjat, jag vill ju verkligen förmedla detta stora som de genomfört på bästa möjliga sätt!
Men ett litet fjuttigt inlägg kommer aldrig leva upp till detta SM-guld, så det är väl bara att ta sig i kragen och knappra på tangenterna för glatta livet!

Det finns gånger då man inte vet vart man ska börja.. så låt oss börja från början! 

F93 är en årskull i Tumbas historia som kommer nämnas långt framöver.
Redan 2008 då man gjorde debut i SM-sammanhang gjorde man det på ett enastående sätt och snappade åt sig den ädlaste valören av medaljer, nämligen guld! 

   

Sedan dess har laget samlat på sig både silver och brons-medaljer, men så fyra år senare, den 25 mars 2012 var det dags igen att återuppleva känslan att vara bäst i Sverige!

Men säsongens SM-resa började redan den 24 september 2011 i Ludvika. Där stod arrangerande Ludvika, Härnösands HK och Tibro HK för motsåndet. Eller det blev inte mycket till motstånd då alla lag kördes över och Dalarna lämnades med 6 poäng och 70 plusmål i bagaget!
I och med gruppsegern slapp man ta omvägen via steg 2 och kunde direkt vända blickarna mot steg 3 som Tumba även fick äran att arrangera.

Till Idrottshuset kom LIF Lindesberg, Kungsängens SK, Boden Handboll IF och Kroppskultur UF på besök. Förhandsfavoriter var Tumba och Kropps, och favoriterna höll. Helgens märkligaste domslut skedde i gruppfinalens första minut och anfall, då Andrea Johansson fick rött kort efter att målvakten räddat med huvudet, och Patriks agerande efter det röda kortet ledde till att även han blev utvisad upp på läktaren. Men inte ens det kunde stoppa Tumbas framfart som ändå kunde vinna enkelt med 9 mål!
Gruppseger återigen och vidare till steg 4!

21 januari 2012 och äntligen dags för lite vettigt motstånd. Steg 4 gick av stapeln nere i Göteborg i Lillkärrshallen på Kärra HFs hemmaplan. Tillsammans med Kärra HF befann sig även Hellton IF och Skövde HF i gruppen.
Första matchen mot Kärra blev en jämn kamp där Kärra tillslut kunde vinna rättvist med ett mål. Hellton och Skövde togs det ganska lätt hand om av både Tumba och Kärra, och steg 5 var kirrat efter en andraplats i gruppen bakom suveräna Kärra!

Norrköping 23-25 mars!
Årets mål i SM har vart steg 5 och nu var det äntligen dags! Lagets egna mål var att ta sig vidare till semifinal, men självklart drömde alla om final!
Årets snackis har vart Kärra HF, skulle någon kunna rå på Göteborskorna?

Tjejerna möttes på fredagsförmiddagen av strålande sol innan det var dags att äta och börja ladda inför match nummer ett.


I första matchen stod Västerås/Irsta (VI) för motståndet. Efter en bra inledning då man ledde med 8-6 i halvlek, så totalkollapsade Tumba och VI kunde springa ifrån och vinna med 14-20!
Katastrofinledning på finalspelet och semifinalen kändes långt borta!
Men tjejerna fick ta lärdom av förlusten och glömma fort för några timmar senare var det dags för match igen, då mot Sävehof IF!
Tjejerna bjöd på betydligt bättre handboll och efter att ha spelat jämnt hela matchen kunde Tumba knyta ihop säcken och vinna med 14-17, och semifinalsdrömmen kunde leva vidare!
Hem och ladda.

På lördagsmorgonen fortsatte solen att lysa över Norrköping och 12.30 drog den sista gruppspels-matchen igång i Mässhallen mot rivalerna Rimbo HK. Rimbo som inte haft någon bra inledning på SM då de blivit utspelade av både Sävehof och Västerås/Irsta.
Förutsättningarna inför den här matchen var att först och främst att vinna. Sedan att vinna med så mycket mål som möjligt för att bättra på målskillnaden, ifall Sävehof skulle vinna mot Västerås/Irsta. Då vi skulle ha tre lag på samma poäng och målskillnadsaffär. Men Västerås/Irsta svek inte utan de vann sin match, Tumba svek inte heller utan kunde köra över Rimbo och vinna med 38-24 vilket innebar avancemang efter en andraplats i gruppen!



Den fruktade andraplatsen...
Ingen i grupp A kunde rå på Kärra HF som slutade etta i den gruppen, vilket de flesta redan förutspått. Därför ville ingen hamna på den fruktade andraplatsen i grupp B, men Tumbas tjejer har aldrig vikt undan från en utmaning utan tog på sig uppgiften, att möta Kärra HF i en SM-semi.

Men tjejer.. vilken jäkla match! Kärra drar igång med ett jädra tempo, men Tumba följer efter och matchen är jämn. Men Kärra får ett litet försprång och leder med 13-9 i halvlek. Ett sammanbitet Tumba kommer ut efter halvtidsvilan  och på något sätt känns det fortfarande som om matchen ännu inte är körd. Tumba får en bra start på andra halvlek och Kärra lyfter på dubbelpunkt för att få stopp på Tumbas flyt. Men istället kliver övriga spelare med Andrea Johansson i spetsen fram och Kärra finner ingen lösning. Tumba drar ifrån och helt plötsligt lyser det 19-24 på resultattavlan och domaren blåser av matchen i samma skede. Shit herrejäklar! Tumba vann!? De slog ut giganterna ur årets SM, de som var det självklara final-laget! Glädjejubel bryter ut och det är knappt så att det är sant, men det är det! Tumbatjejerna har stått för en bragd och är nu klara för SM-final 2012!
Det var helt klart värt att skrika så halsen blev hes och ha huvudvärk resten av kvällen!



I den andra semin möttes Skånela IF och Västerås/Irsta. Herregud säger jag bara! Jag var i helt extas när jag lämnade hallen vid halv elva på lördagkvällen! Det var en märklig upplevelse att få se denna semi, det går inte ens att beskriva! Jag säger bara: lika efter full tid, lika efter första förlängningen, lika efter andra förlängningen... shot-out skulle avgöra vilket lag som skulle få möta Tumba i finalen. Här spelade nerverna och tröttheten grymt stor roll, och de som hade de kyligaste nerverna var Skånela IF som kunde vinna efter att Västerås/Irsta bränt sin sista chans genom att skjuta utanför! Lika häftigt som det var att uppleva detta live, lika synd tyckte jag om Västerås/Irsta som den här gången fick nöja sig med att dela på bronsmedaljen med Kärra HF!

Lördagkvällen bestod för oss som inte hunnit äta någon middag att hitta något att äta. Det slutade med att det blev en tripp förbi pizza hut/Max för att köpa med oss något att äta på rummet (detta inkluderade endast hejarklacken). När vi precis svalt den sista tuggan så hörs ett pip.. sedan ett till.. och sedan bryter brandlarmet ut! Jag tar datorn under armen, mobilen i ena handen och plånboken i den andra och rusar upp för trapporna. Förvirrat undrar vi varför alla är så coollugna där uppe? Och varför löstes bara larmet ut på nedervåningen?
Efter att personal och räddningstjänsten vart där kunde det konstateras att någon i rum 312 har lyckats duscha så hett att ångorna nått brandlarmet vilket utlöste det. Komiskt!

Söndag och spänningen låg i luften. Men tjejerna var laddade och det märktes!
Hur mycket krafter hade Skånela kvar efter urladdningen dagen innan? Skånela som bodde i Linköping (efter en mycket rolig historia. Skånela var ute i god tid och bokade massa hotellrum i Norrköping... problemet var bara att de bokat rummen fel helg och när det misstaget upptäcktes så fanns det inga hotellrum kvar i N-köping!) kom i säng senare än Tumba och var även tvugna att lämna hotellet tidigare.
I min bok talade allt för Tumba och oj vad rätt jag fick. Efter 5 minuter hade Tumba säkrat SM-guldet. Okej, nu ska jag inte ta i, men Skånela hade ingenting att sätta emot denna dag. Skånela som inte ens vågat hoppats på en SM-final var nog ganska nöjda med att ens ta sig dit, och väl där orkade de inte.
I halvlek ledde Tumba med hela 10 mål och matchen slutade tillslut med utklassningssiffror 25-16!
Fan, ni är så jäkla grymma tjejer!



Årets SM-guldmedaljörer:

Therese Ahlqvist
Malin Eklund-Larsen
Andrea Johansson
Frida Lindström
Linda Rizaldy
Sofia Westlund
Fanny Skogqvist
Ronja Gustafsson
Moa Marklund
Helena Molberg
Sofia Wiberg
Sandra Eriksson
Filippa Sjöstrand
Felicia Brantfalk



Patrik Windahl, Fredrik Sjöstrand, Ammis Molberg och Mange Eriksson

Stort grattis! Ni är fantastiska!

Slutställning SM:

1: IFK Tumba HK
2: Skånela IF
3: Västerås/Irsta, Kärra HF
5: Önnereds HK
6: IF Sävehof
7: Rimbo HK
8: Spårvägens HF

Förutom SM-guld så kom även några tjejer med i Allstar också!



H6: Daniela Gustin, Kärra HF
MV: Hanna Daglund, Västerås/Irsta
M9: Sofia Wiberg, IFK Tumba HK
V6: Andrea Johansson, IFK Tumba HK
M6: Miranda Larsson, Skånela IF
MVP: Sandra Eriksson, IFK Tumba HK
H9: Julia Eriksson, Kärra HF
V9: Amanda Sundberg, IF Sävehof

 

Tumba Handboll är dom bästa!!



/Linderoth

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0