Bus eller godis?

Denna spökvecka har två matcher spelats. Först i måndags när laget drog till Skövde och sedan i onsdags när de svenska mästarinnorna kom på besök.

 

Efter att ha läst vad Magnus Frisk (Skövdes tränare) tyckte om matchen i måndags så konstaterade han att även om Skövde vann med klara 31-20 så var han ändå inte nöjd med sina spelare.  Eftersom jag själv inte såg matchen kan jag inte kommentera, men jag kan lyfta fram att Magnus gav ett extra plus till Emelie Andersson-Hildeby, Sofia Wiberg och Andrea Johansson efter matchen.

 

Matchens lirare blev den här gången Sofia Wiberg. Någon som börjar bli van att se två fingrar upp i luften riktade mot sig är Ronja Gustafsson, även denna match råkade hon ut för det och leder lagets ”fulaste” lista med sin två röda kort.

 

Det fortsatte spöka för laget i veckan lagom till matchen mot Sävehof IF på onsdagen. Förutom att Ronja Gustafsson var avstängd hade Jozefine Granström dragit på sig sjukdom. Lyckligtvis hade i alla fall Josefin Holst piggat på sig och kunde vara med den här matchen efter att ha fått stannat hemma i måndags.

 

För att täcka upp fick Hanna Tolstrup och Moa Marklund från juniorerna vara med. För Hanna blev det en väldigt lyckosam kväll då hon förutom att få göra sina två första mål någonsin i elitserien även bli utsedd till matchens lirare. Moa fick komma in och stångas lite på linjen med biffarna i Sävehof men hann inte noteras i målprotokollet.

 

Sävehof rivstartade och ledde med 0-3 innan Sofia Wiberg gjorde CTDs första mål. Men när CTD lyckades få bättre stopp på motståndet kom man så nära som 6-7 innan Sävehof tränare tog time-out i den femtonde minuten.  Sävehof som inte ställde upp med sitt bästa lag visade klasskillnad matchen igenom. Det syntes att man inte krigade för kung och fosterland men när passarna sitter, en spelskicklighet som gör att de ofta har ”tur” och som straffar motståndets minsta lilla misstag gör att man inte behöver vara på topp i en sån här match.

 

Tumba krigar på och med sitt utgrupperade försvar ger man motståndet lite stryk men det räcker inte matchen igenom.  I halvtid står det 13-17 men Sävehof vinner tillslut med 18 bollar, 18-36.

 

Matchens lirare i Sävehof blev landslagsspelaren Hanna Fågelström som man sällan ser missa från högerkanten.

 Hanna Tolstrup matchens lirare mot Sävehof IF.

 

Nästa match är en otroligt viktig match då laget möter Spårvägen HF som tillsammans med oss fortfarande inte tagit några poäng. Matchen spelas på bortaplan den 12 november i Brännkyrkahallen.

 

Nu har vi en hel vecka på oss att ladda till den matchen!

 

/Linderoth


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0