De rosa matchställen gav inte vinst denna gång heller.

Klockan halv två denna söndag blåstes matchen igång av domarna Natascha Engberg och Alexandra Delle.

Rosaklädda CaperioTumba inledde målskyttet genom ett lurigt Sofia Wiberg-skott, men efter det dröjer det hela nio min innan Andrea Johansson kan göra CTDs andra mål på straff. Under denna period har VästeråsIrsta gjort mål fyra gånger var av en på straff.  Men efter att lagkapten Annica Bernesund-Johnsson gör det femte målet för VIF från linjen vaknar CTD till liv och gör fem raka mål, ställning 6-5. Emma Håkansson blir inbytt och gör tre viktiga mål, men när både Ronja Gustafsson och Viktoria Högström-Unell drar på sig utvisningar inom en kort period så får VIF möjligheten att käka upp det lilla försprång som hemmalaget jobbat fram, och genom slarv får de även chansen att gå om och det tar de vara på, halvtidsresultat 10-12.

I andra halvlek presenterar sig Lina Karlsson på riktigt. I första halvlek har hon gjort fyra straffmål men nu visar hon även att hon kan i spelsituationer. VIFs  fem första mål i andra halvlek kommer ifrån en Lina som likt en gesäll springer ifrån moståndet och hon hinner göra två mål till innan hon får vila ut på bänken.

Tio minuter in i andra har avståndet vuxit till en nio måls ledning för gästerna och CTD lyckas inte producera något framåt vilket ger VIF möjlighet till lätta mål genom kontring.

Matchens präglas av tekniska fel, främst från CTDs håll men VIF bjuder även på några.

VIF luftar bänken och kontrollerar matchen resten av halvleken där CTD bara tillåts att göra sex mål bakom VIFs målvakter som båda två gör en bra match, hela tre straffräddningar och en i stolpen sammanlagt är värt att nämnas.

Målskyttar CTD: Andrea Johansson 5(2),  Emma Håkansson 4, Emelie Hildeby-Andersson 2, Ronja Gustafsson 2, Sofia Wiberg 2, Helena Molberg 1

Utv: Ronja Gustafsson 1x2 min, Viktoria Högström-Unell 1x2 min, Jozefine Granström 1x2min, Helena Molberg 1x2 min

Matchens lirare: Emelie Andersson-Hildeby

Målskyttar VästeråsIrsta: Lina Karlsson 11(5), Annica Bernesund-Johnsson 5, Elsa Pettersson 3, Sofia Hallin 3, Miranda Larsson 2, Gabriella Skogberg 2, Ellenor Åström 2, Emma Danielsson 1, Malin Lundqvist 1

Utv:  Elin Lindén 2x2min, Gabriella Skogberg 1x2min

Matchens Lirare: Lina Karlsson

Nästa match kommer även den gå på hemmaplan, då Skuru IK gäster oss.

Kom och titta på Stockholmsderby onsdag 24/10 kl. 19.00!

Tack alla ni som kom ner till Idrottshuset och stöttade laget och samtidigt stötta Bröstcancer-kampen.