Skuru bäst i Stockholm

Det blev som många förutspådde Skuru som vann onsdagens Stockholmsderby.

CTD hängde med bra i första halvlek och halvvägs in i halvleken ledde hemmalaget med 7-6, men när drar vi på oss en utvisning och Erik Larholm coachar smart gör Skuru 2-0 och får ett litet ryck, och även fast vi kommer till bra lägen så sitter inte bollarna och Skuru får chansen att visa upp sitt fina  kontringsspel, halvtidsresultat 8-15.

Andra halvlek startar precis som i senaste matchen mot VästeråsIrsta, gästerna rivstartar halvleken och CTD står på hälarna och hänger inte med.  Sofia Wiberg gör halvlekens första mål men sen får Skuru göra 5-0 och på resultattavlan lyser ställningen 9-20 och matchen är avgjord.

Men eloge till tjejerna som i den här matchen visar hjärta och kämpar på hela tiden. Andrea och Ronja kommer in i ett stim och gör två mål vardera och kryper något närmare till 14-22.

Men Ronja är aningens het och drar på sig sin tredje utvisning och det röda kortet åker upp framför näsan på henne och hon får vila på läktaren resten av matchen.

Skuru trummar på och får chansen att lufta bänken. Skuru visar sig vara för stora och tunga för att vi ska kunna stå emot, slutsiffrorna drar iväg till en 15-målsvinst för gästerna 16-31.

Även fast det blev förlust så kändes det som om man fick en positivare känsla efter den här matchen jämnfört med efter Västerås, här är det ingen som ger upp och alla drar sitt strå i stacken.

Kul även att se juniortjejen Hanna Tolstrup få göra sin elitseriedebut i den blåa tröjan! Efter att varit nervös och näst intill likblek innan matchen så går hon in och visar att hon har en lovande framtid, bara att kämpa vidare!

Matchens lirare blev Andrea Johansson som även stod för ”grej of the day”, ett desperat underarmsskott från halvdistans som överraskade Skurus målvakt och satt som en smäck i bortre krysset!