Träningsläger Köpenhamn Dag 1

Torsdagen den 8 augusti rullade tåget in på perrongen på Stockholms Central kl 06.14 för att plocka upp de första spelarna/ledarna för att sedan rulla vidare mot Södertälje Syd där resten hoppade på.
 
God stämning i vagnen trots den tidiga timman. Men Ronja väntade inte länge på att lägga sig tillrätta och sova typ hela vägen ner. Andra försökte sova men det var nån jävel (läs jag) som hela tiden babblade, tjoade och lät i allmänhet. Stackars Linda som varje gång hon nästan lyckades somna hade någon (läs jag) som antingen pillade på henne eller tog kort och mmsade henne bilden…
 
Utan att jag var tyst någon gång (jag satt väl till och med och nynna på nån låt på toaletten när den besöktes) så var vi hux flux framme på Köpenhamns Centralstation vid halv tolv-tiden Vi som reste från ett soligt Stockholm möttes av regn och en buss som körde oss till hotellet Cabinn.
 
Efter en snabb rumsindelning öppnade vi dörrarna till våra respektive rum och möttes av en finlandskryssnings-hytt. Trångt men med underbar takhöjd. Rummen måste upplevas för att förstå, men man kan inte vara höjdrädd om man ska sova i den översta sängen...
 
När vi sedan kliver ut för att gå och käka lunch på Akropolis har regnet bytts mot tropisk hetta och svetten bokstavligen rinner överallt! Väl framme vid resturangen letas det efter saker att vifta med för att få lite fläkt, men ju mer man rörde på sig desto mer rann svetten.
 
Notera att våra finska vänner var väldigt noga med bordsskicket och att servetten låg väl utplattad i knät innan man högg in på maten.
 
Vitlöksluktande lämnade vi stället för att åka till hallen och träna tillsammans med Kobenhavn Håndbold i Frederiksbergs hallerne. Vi möts av en fräsch hall som håller på att renoveras men jäklar vad varmt det var! Mange svettades så det rann bara av att sitta still och fick med hjälp av en liten pappersbit badda bort svetten i pannan.
 
Vi fyllde vattenflaskorna med äckligt vatten och började värma upp i väntan på att alla i Kobenhavn Håndbold som hade någon slags av drop-in skulle vara klara för att träna. Stora tjejer som alla var stöpta i samma form och någon med lite för mycket smink fick så småningom ställa upp och spela anfall mot vårt Tumba-försvar. Roligt som fasen men vi var ett antal som köpte korv på läktaren… Det svåraste på träningen var väl att förstå danska, det var tydligen så svårt att vissa danska spelare knappt förstod själva?
 
Efter ett lärorikt träningspass återvände vi till hotellet där dusch, middag och teori så småningom väntade. En lång dag som slutade ganska tidigt för många som gick och la strax efter avslutat teoripass där vi smått börjat fila på framtida värdegrunder och normer. Vi bäddade ner oss i de otroligt fula turkosa sängkläderna och somna sött!
 
 /Linderoth

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0